29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 230 de sancțiuni contravenționale și 20 de permise de conducere reținute la data de 23 iunie a.c., de polițiștii Serviciului Rutier Cluj, pe DN 1, în cadrul acțiunii derulate în colaborare cu Serviciul Rutier Bihor, pentru prevenirea nerespectării regimului legal al vitezei și efectuarea depășirilor neregulamentare.

La data de 23 iunie a.c., în intervalul orar 07.00-13.00, respectiv 15.00-21.00, polițiștii Serviciului Rutier Cluj au acționat pe DN 1, în sistem cascadă, pentru combaterea nerespectării normelor legale referitoare la viteza regulamentară și a manevrelor de depășire.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale, dintre care 148 pentru depășirea limitei legale de viteză.

 De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere, 12 în urma nerespectării regimului de viteză, iar alte 8 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

 Totodată, în cadrul activităților au fost reținute 5 certificate de înmatriculare.

 

ACȚIUNE ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

 

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii  din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat activități pentru prevenirea principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere și asigurarea unui climat rutier sigur.

 Acţiunile poliţiştilor au vizat totodată combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

 De asemenea, a fost acordată o importanță deosebită informării bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor în vigoare, în scopul prevenirii victimizării acestora, fiind totodată aplicate 38 de sancțiuni contravenționale acestei categorii de participanți la trafic.

 Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, abaterile constatate de către poliţişti au impus aplicarea în total a 114 sancţiuni contravenţionale, din care 38 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 În cazul a 7 conducători auto a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, iar cu ocazia verificărilor efectuate au fost reținute și două certificate de înmatriculare.

 În total, au fost legitimate peste 230 de persoane și verificate 212 vehicule.

 

Exemple din cadrul acțiunii derulate ieri, 23 iunie a.c:

 În jurul orei 15.20, un conducător auto a fost înregistrat cu aparatul radar pe strada Drumul Sfântul Ioan, în timp ce rula cu autoturismul având viteza de 109 km/h.

 Ulterior, în jurul orei 15.55, un alt conducător auto a fost înregistrat pe aceeași stradă, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h.

 Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1305 lei, fiindu-le totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile.

 În jurul orei 16.30, aparatul radar a înregistrat viteza de 129 de km/h a unui autoturism condus de un bărbat pe același tronson de drum, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile și aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1305 lei.

 Alți doi conducători auto care se deplasau cu autoturismele pe strada Drumul Sfântul Ioan au fost sancționați contravențional cu amenzi de 1305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fiind susprinși cu aparatul radar circulând cu viteza de 102 km/h, respectiv 118 km/h.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh