29
Vi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 4 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 2 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore.

 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, un bărbat ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, pe care ar fi transportat-o în diferite locații, din județele Cluj și Mureș, în scopul practicării prostituției și și-ar fi însușit sumele de bani provenite din practicarea prostituției.

 

De asemenea, unul dintre bărbați i-ar fi comercializat celuilalt substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive sau droguri, care ar fi fost ulterior consumate atât de acesta, cât și de femeie și persoanele din anturajul acesteia.

 

Substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive ar fi fost procurate, manipulate și distribuite mai multor persoane din județul Cluj și Mureș.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 1.800 de lei și 50 de euro, precum și obiecte care ar fost utilizate în timpul consumului de droguri.

 

În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați, în vârstă de 24 și 34 de ani.

 

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și al Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureș.

 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh