29
Vi, Sep
22 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

 

În acest context, au fost efectuate aproximativ 1.200 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic.

 

În urma controalelor, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

 

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

 

Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 23.20, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise.

 

De asemenea, în jurul orei 00.30 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

 

În jurul orei 01.40, a fost identificat un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat, ce avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, apaținând unui alt autoturism.

 

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 03.00, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise, iar în urma controlului autovehiculului s-a identificat o substanță vegetală.

 

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh