28
Joi, Mar
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii clujeni au continuat acțiunile privitoare la menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație.

 

În acest context, polițiștii au acționat pe drumurile intens circulate din județ, efectuând activități de fluidizare a traficului, activități de prevenire a evenimentelor negative, precum și de aplicare a măsurilor sancționatorii pentru cei care au fost depistați încălcând normele rutiere.

 

În urma acestor acțiuni au fost identificate 14 situații în care au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

De asemenea, în 30 de cazuri, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au aplicat ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere, iar în alte 8 situații, reținerea certificatului de înmatriculare.

 

În atenția conducătorilor auto:

 

  • înainte de a pleca la drum asigurați-vă că autovehiculul este în stare bună de funcționare;
  • înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor;
  • nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanțe cu efecte psihoactive sau sunteți prea obosit;
  • nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare;
  • folosiți corect luminile atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceață densă;
  • folosiți centura de siguranță și respectați reglementările legale privind transportul copiilor (centura de siguranță sau scaunul special pentru copii).
  • nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehiculul;
  • nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

 

 

Exemple semnificative – infracțiuni rutiere:

 

 

La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Călărași, care se deplasa cu un autoturism pe strada Calea Victorie, având permisul de conducere anulat.

 

De asemenea, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, conform rezultatului testării cu aparatul drugtest, fiind indicată concentrația de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

*

 

În cursul aceleiași zile, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

La baza acestora se află identificarea în trafic, în jurul orei 17.00, pe DJ 109B, pe raza localității Lujerdiu, a unui conducător auto în vârstă de 27 de ani, din Republica Moldova, căruia, în urma testării cu aparatul etilotest i-a rezultat o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

 

*

 

La aceeași dată, în jurul orei 21.25, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și  recoltarea mostrelor biologice la unitatea medicală. În acest caz au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

*

 

De asemenea, la data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au depistat un alt bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză, în vârstă de 33 de ani, din comuna Căianu, se deplasa cu un autoturism pe strada George Coșbuc, deși nu deținea permis de conducere.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspect comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

*

 

Ulterior, în cursul serii, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri din cadrul aceleiași unități de poliție au identificat un alt conducător auto care se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Viișoara a fost depistat pe strada aceeași stradă, respectiv George Coșbuc, iar testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice.

 

*

 

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din localitatea menționată, care se deplasa cu un autoturism pe DN1-E60, în Piața Victoriei, deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

 

În cauză a fost întocmit un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

*

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 23.10, în urma verificărilor efectuate pe DN 1C, polițiștii Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Sic, care se deplasa cu un autoturism pe raza localității Jucu, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

*

 

La aceeași dată, în jurul aceleiași ore, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa cu un autoturism pe strada Piața 16 Februarie, din municipiul Dej, a fost oprit de polițiștii Poliției municipiului Dej, iar testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise.

 

Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

 

 

*

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii orașului Huedin au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava, care se deplasa cu un autoturism pe DN1-E60, în interiorul localității Negreni, deși nu deținea permis de conducere.

 

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 17.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au identificat în trafic, pe raza localității Dezmir, un conducător auto în vârstă de 55 de ani, care se afla sub influența alcoolului, aspect constatat în urma testării cu aparatul etilotest.

 

Concentrația rezultată a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

 

 

*

 

În jurul orei 21.00, un alt conducător auto, din comuna Aghireșu, care a fost implicat într-un eveniment rutier produs pe strada Republicii, din localitatea Cojocna, soldat cu pagube materiale, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, de polițiștii aceleiași unități de poliție.

 

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

***

 

   

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh