23
Ma, Apr
10 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul local Turda ava lua în dezbatere mâine, proiectul de hotărâre privind desemnarea președintelui Consiliului de Administrație de la Societatea Turda Salina Durgău SA. Salina Turda are, de la începutul lunii trecute, un nou Consiliu de administrație format din 7 membri rezultat în urma selecției făcut de o firmă specializată în resurse umane, ARC Consulting din Cluj-Napoca.

Noul președinte urma să fie selecționat din rândul membrilor Consiliului de Administrație de la Societatea Turda Salina Durgău SA care sunt, conform Hotărârilor Adunării Generale a Acționarilor nr. 4-10 din 3 februarie 2017: Dorin Apahidean, Dorel Corpodean, Dorina Dediu, Adrian Liviu Popescu, Andreea Veronica Morar, Ilie Ioan Săvan, István Székely. Cu toate acestea, pe site-ul oficial al Salinei Turda sunt trecuți la conducerea societății tot membrii fostului Consiliu de Administrație: Fagadar Corina – presedinte, Baciu Maria Simona – membru, Crisan Radu Cosmin – membru, Culcus Marinel – membru, Felezeu Calin Valentin – membru, Husar Axente – membru, Rus Virginia Rodica – membru, Szekely Istvan – membru, Toparceanu Radu Ioan – membru, ceea ce poate semnifica una din două: sau noul Consiliu de Administrație nu a fost trecut în Registrul Comerțului, sau conducerea executivă, recte directorul Simona Baciu (omul fostului primar Tudor Ștefănie i al celor aflați acum în opoziție la Turda), sfidează atât membrii noii conduceri administrative cât i pe turdenii care au votat schimbarea în iunie 2016. Singura noutate oficială pe site-ul Salinei Turda este reprezentantul Adunării Generale a Acţionarilor, Cojan Robert-Filip.

 

Noul președinte al Consiliului de Administrație de la Societatea Turda Salina Durgău va fi, în procent de 99,99%, Dorin Apahidean, un mai vechi colaborator și om de încredere al primarului Cristian Matei. El va fi numit pentru o perioadă de 4 ani, adică pe întreaga perioadă a mandatului său de administrator la societatea amintită. Însă decizia va fi luată în cadrul ședinței de mâine a Consiliului local Turda, for în cadrul căreia majoritatea este deținută de PSD-ALDE, alături de PMP și, tacit, UDMR. PNL se află în opoziție, cu 5 consilieri locali dintr-un total de 21.

 

Sursa fotografiilor cu Dorin Apahidean este pagina oficială de Facebook a Salinei Turda.

Pin It