20
Sam, Apr
19 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nu vreau să comentez în vreun fel articolele scrise de Horea Hudrea, pe site-ul Info Arieș despre posibile ilegalități săvârșite de fosta directoare în activitățile de comercializare suveniruri, la societatea pe care ionel ignatSimona Baciu, actuală președintă a Crucii Roșii Cluj, le-ar fi săvârșit. Salut informațiile pe care le-a obținut, dar nu aprob speculațiile. Legea își va spune cuvântul, fără îndoială.

Însă remarc o  componentă politică în acest demers jurnalistic, prin încercarea disperată de a-l scoate pe primarul Cristian Matei vinovat pentru posibile nereguli la salină, acesta neavând altă vină decât că este adversarul politice pe care multinațio..., pardon, multialianța USR Plus T 9 vrea să-l înlocuiască la Primăria Turda, cu omul lor.

Am observat un tipar: Horea scrie, publică pe site-ul său, iar USR și T 9 preiau imediat și distribuie cu un comentariu, evident negativ, legat de primarul turdean. Evident în încercarea de a-i crea cât mia importante prejudicii de imagine până la confruntarea electorală locală de anul viitor. O astfel de conduită poate fi și păguboasă, dacă edilul reușește să contracareze prin fapte minciunile și insinuările la adresa activității sale. Dar demersul acestor politicieni are și o componentă fățarnică și  inconsecventă. Cum să acuzi un om pe care, când a fost îndepărtată Simona Baciu, l-ai acuzat că a dat afară un manager important, etc.? Acum prin afirmațiile acestor politicieni se încearcă punerea posibilelor ilegalități făcute în Salină de oamenii puși acolo de Ștefănie (atenție, când Simona Baciu a fost impusă de PNL Turda la conducerea Salinei, Emil Turdean – acum președinte USR Turda - făcea parte din conducerea acestei filiale, alături de fostul primar Ștefănie), în cârca primarului Cristian Matei.

Dar problema e că binom..., ăăăă, trioul politic de mai sus are jalnice cunoștințe de administrație publică. Iar Horea face o gravă greșeală că afirmația: „Auditul lui Matei e fie minciună, fie abuz”, cu referire la controlul dispus de primarul turdean la Salina Turda, despre care noi am scris aici:  Conducerea Salinei Turda verifică posibile nereguli sesizate de auditul trimis de primarul Cristian Matei.

Asta pentru că controlul auditului a fost făcut iar textul de lege care îi dă dreptul primarului să dispună un astfel de control este prevăzut la art. 16 (5) din Legea nr. 672 privind auditul public intern: „Auditorii din cadrul compartimentelor de audit public intern desfașoară, cu aprobarea conducătorului entitatății publice, misiuni de audit ad-hoc, considerate misiuni de audit public intern cu caracter excepțional, necuprinse in planul anual”. În plus, conform aceleiași legi, atât cel care a dispus controlul, cât și cei care l-au efectuat, au niște obligații pe care nu le pot eluda, în funcție de cele constatate și cuprinse în raportul întocmit de audit. 

În plus, vreau să le atrag atenția acestor politicieni dezinteresați, buni samariteni, nu farisei, că fostul lor șef de partid, Tudor Ștefănie, a dispus controale similare în anul 2013, inclusiv la Salina Turda. Atunci nu v-a interesat dacă încălca legea sau nu, pentru că nici nu îndrăzneați să ridicați privirea în prezența sa. Dar când vrei doar să aburești turdenii profitând de existența Facebook, fără să ai habar de legislație, uneori de umpli de ridicol și penibil.

Voi știți de ce m-ați dat afară din Grupul de Facebook, I Love Turda, dar i-ați lăsat pe ziariștii bine plăcuți vouă, ca să îi îmbrobodiți pe turdeni. Acum aștept, din nou, atacurile și invectivele din partea eleganților politicieni, la adresa mea. Bineînțeles, din spatele unor anonimatului unor conturi T9 sau USR Turda. Alegerea vă aparține!

Pin It