17
Mie, Iul
0 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Încărcat de mesaje de patriotism și libertate, "Deșteaptă-te, române!" este unul din catalizatorii care au pus în mișcare îndârjirea și dragostea pentru țară, cântecul fiind liantul muzical ce a unit mii de suflete.salina turda

Curajul și puterea de a merge mai departe, indiferent de condițiile vitrege inevitabile în evoluția unui popor, sunt trăsături aproape definitorii pentru români, cu care aceştia s-au mândrit dintotdeauna. Dar aceste calități nu au ieșit la iveală singure, ci „ajutate” de mai mulți factori. În timpul Revoluției de la 1848, Andrei Mureșanu a scris versurile poeziei "Un răsunet", adică imnul țării noastre, cunoscut azi sub numele "Deșteaptă-te, române!"

S-a cântat în Primul Război Mondial (1914-1918), s-a cântat la Adunarea de la Alba Iulia (1918). În momente de cumpănă, de restriște, românii cântă.

Pe axa timpului, anul 1990 este cel în care, în mod oficial, poezia lui Andrei Mureșanu a devenit imnul României, Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice. În #Salina Turda, imnul national va răsuna în impresionanta lume din adâncuri, sporind măreția și accentuând grandoarea celui mai frumos loc subteran din lume.

Pin It