20
Sam, Iul
3 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Deschisă spre vizitare abia în 2015, la ani buni după deschiderea în scopuri turistice a Salinei, Mina Ghizela reprezintă acel loc din Salina Turda în care formațiunile de sare încântă privirea vizitatorilor?
ℹ️Mina Ghizela, o mină de tip trapezoidal, a fost proiectată în același sistem ca și Mina Rudolf, însă ca urmare a sistării exploatării de sare din anul 1932, aceasta a rămas în stadiul de preabataj. Acest lucru determină înălțimea redusă a acestei camere.⬇️
⛏️În Mina Ghizela, vizitatorii pot vedea făgașe tăiate în sare și pot observa delimitarea brazdelor alături de modul de amplasare a penelor cu care brazdele erau detașate din masivul de sare.
?Frumusețea adâncurilor este dată de formațiunile carstice depuse pe compartimentul de transport al puțului de acces în preabataj.
?Stalactitele înclinate și depunerile de cristale cubice de sare completează formațiunile de sare secundară specifice acestei părți a Salinei, desăvârșind astfel spectacolul din adâncuri!?
ℹ️Accesul turiștilor în Mina Ghizela se va face prin achitarea unui tarif suplimentar biletului de intrare, în grupuri de maxim 2️⃣0️⃣ de persoane însoțite de un ghid, începând cu orele 11.00 sau 14.00‼️
⚠️Accesul în mina Ghizela se face exclusiv pe scări?
Vă așteptăm cu drag?
☎️ 0364.260.940
 
Pin It