17
Mie, Iul
0 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
?Se deschideee???
?De luni, 17 Iulie 2023, vă așteptăm la Ștrandul Durgău! Zilnic, între orele 8.30 - 21.00, cu ultima intrare la ora 20.00!
??Reprizele de aqua gym, alături de Mihaela??‍♀️, se vor desfășura în următorul program:
➡️ de marți până sâmbătă, la orele:
✅️10.30 - 11.00
✅️14.00 - 14.30
✅️17.00 - 17.30
?Vă așteptăm să ne fiți alături pentru bălăceală?, plajă? și tratament?, în condiții optime - de igienă și siguranță
 
SALINA TURDA SA

Tarife Ștrand Durgău

Categorie Cost bilet/pers. Abonament 7 zile Tarif după ora 17:00    (luni-joi)
Adulți 25 lei 150 lei 15 lei
Copii, elevi, studenți 15 lei 90 lei 10 lei
Pensionari 15 lei 90 lei
Copiii sub 3 ani Gratuit

Zilnic, între orele 8.30 – 21.00, cu ultima intrare la ora 20.00

  • Copiii, elevii și studenții vor face dovada cu legitimație/carnet vizat la zi
  • Pensionarii vor prezenta cuponul de pensie
////////

Ștrandul Durgău completează mixul de sănătate și relaxare oferit de Salina Turda. O alternativă balneară și de petrecere a timpul liber, atât în vacanțe, cât și în zilele călduroase de vară.

În familie, cu prietenii, la orice vârstă, Ștrandul Durgău este o opțiune binevenită pentru toți cei care doresc să fie mai sănătoși apelând la remedii naturale.

Începuturile tratamentului balnear la Turda datează din 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică şi a afecțiunilor ginecologice.

Continuțul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, a fost un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiție, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural. Pentru un plus de confort, au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

Pin It