03
Vi, Mai
1 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Societatea Turda Salina Durgau S.A.Thumbnail image
Turda, Aleea Durgaului, nr.7
J12/1992/2009
CUI 261288977
Consiliul de Administratie

 

Comunicat de presa

Consiliul de administratie al societatii, fata de situatia creata prin refuzul dlui Tot Vasile Simion

de a lua act si de a respecta deciziile consiliului de administratie inscris la Registrul Comertului prin sentinta civila nr. 2102/2014 , pronuntata in sedinta publica in data de 28.08.2014, de catre Tribunalul Specializat Cluj, in dosarul nr. 946/1285/2014, executorie,, intelegem sa aducem la cunostiinta publica, urmatoarele:
Prin Hotararea 2 din 29.09.2014, Consiliul de administratie a constatat incetarea calitatii de director general a Dlui Vasile Tot si prin Hotararea 3 din 29.09.2014 a numit director interimar pe dna Norina Bianca Chetan cu un mandat limitat.
Conform dispozitiilor Legii 31/1990, a OUG 109/2011 si a statutului societatii, contractul de mandat al directorului general incepe si inceteaza in momentul adoptarii hotararaii CA.
Consiliul de administratie a depus la Oficiul Registrului Comertului decizia de incetare a contractului de mandat dar, ca urmare a cererii de interventie formulate de domnul Tot Vasile Simion, intreg dosarul a fost trimis spre Tribunalul Specializat Cluj pentru solutionare, fara ca hotararea Consiliului de administratie sa fie anulata in prealabil.
La data de 30.09.2014, prin intermediul executorului judecatoresc Marian Daniel in dosar executional 35/30.09.2014 i-a fost adusa la cunostiinta hotararea CA de incetare a contractului de mandat (va anexam dovada) .Thumbnail image
Dl. Tot Vasile Simion s-a prezentat, in continuare, la sediul societatii in calitate de director general, Thumbnail imagesavarsind fapte ale caror conotatii penale au fost aduse la cunostiinta Parchetului de pe langa Judecatoria Turda. In consecinta, in dosar executional 36/03.10.2014 a fost notificat prin intermediul executorului judecatoresc sa predea gestiunea si bunurile societatii, pana cel tarziu la data de 08.10.2014. (va anexam notificarea).
Ulterior, incepand cu data de 09.10.2014, Consiliul de Administratie a notificat societatea care asigura paza obiectivului pentru a interzice accesul acestuia in unitate. Modul in care s-au desfasurat lucrurile si situatia creata in data de 09.10.2014 vor fi analizate de catre Consiliul de Administratie si se vor lua masurile de rigoare.
Directorul general al societatii, conform dispozitiilor legale mai sus aratate incepe si termina mandatul , in baza hotararii Consiliului de Administratie, el nu se poate prevala de o inscriere in registrul Comertului (inscrieri care, conform legii 26/1990 au rolul de a asigura opozabilitatea fata de terti) si este obligat sa respecte hotararea Consiliului de Administratie.
Fata de refuzul dlui Vasile Tot de a respecta hotararile Consiliului de administratie si fata de comportamentul acestuia au fost trimise la Parchetul de pe langa Judecatoria Turda, spre competenta solutionare:
- plangere penala pentru nerespectarea dispozitiilor unei hotarari Judecatoresti si abuz in serviciu, constand in aceea ca a interzis accesul membrilor Consiliul de Administratie in societate,
- plangere penala pentru abuz in serviciu, constand in aceea ca dupa preluarea mandatului de director general al societatii, a Thumbnail imageincheiat si un contract de munca cu societatea, aspect interzis expres de dispozitiile legii 31/1990 care arata ca nu poti fi, in acelasi timp, director general cu indemnizatie de director si angajat al societatii cu salariu. Anexam extras REVISAL care confirma aspectele constatate de CA, respectiv faptul ca in perioada in care a fost director general al societatii, la data de 16.05.2014 a incheiat un contract de munca in functia de specialist in relatii publice stabilindu-si un salariu considerabil si care fac obiectul verificarilor penale.
- plangere penala pentru abuz in serviciu, constand in aceea ca nu a respectat hotararile Consiliului de Administratie si exercita, in continuare, o functie , in mod abuziv.
In acest moment, societatea este condusa de un Consiliu de Administratie format din noua persoane si de un director interimar. In masura in care o instanta de judecata va anula hotararile Consiliului de administratie, vom respecta intocmai dispozitiile acesteia.
In legatura cu plata salariilor, Consiliul de Administratie va asigura plata acestora in termen optim si va anula hotararile transmise de dl. Tot Vasile Simion in data de 09.10.2014 pe seama institutiilor bancare prin care acesta a revocat abuziv toate specimenele de semnatura autorizate, pastrand doar o singura semnatura pentru realizarea de plati (semnatura sa).

 


Consiliul de administratie
prin presedinte Corina Fagadar

 

Pin It