27
Sam, Apr
1 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

salina-scan-cerere-renunt-apelConsiliul de Administrație al Salinei Turda, condus de Corina Făgădar, își întețește abuzurile ilegale, mai nou ajungând să inducă în eroarea o instanță de judecată, lucru extrem de grav. După ce acest Consiliu de Administrație a fost înscris în Registrul Comerțului ca urmare a unei dispoziții date de o judecătoare de la Tribunalul Comercial Cluj, atenție (!), fără ca aceasta să studieze măcar documentele depuse la dosar, relevante pentru adevăr, acești noi administratori vor să stingă toate procesele intentate de directorul Vasile Simion Tot împotriva lor și împotriva Adunării Generale a Acționarilor.

O AGA formată dintr-un singur om, avocatul Nicolae Giurgiu, membru PNL (ca și președinta CA-ului și încă un membru al acestei organizații prin care se încearcă preluarea puterii de către ACL la cel mai important obiectiv economic din Turda). Ei bine, nu mai departe de la începutul acestei luni, mai bine spus în data de 10 octombrie, judecătoarei respective i s-a respins cererea de abţinere formulată în ceea ce priveşte soluţionarea acţiunii formulate şi precizate de reclamanta S.C. T. S. D. S.A. în două dosare aflate pe rol la Tribunalul Specializat Cluj.

Acest Consiliu de Administrație care se pretinde numit în baza Ordonanței de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice este numit pe căi oculte, în baza a ce vreți dumneavoastră, numai în baza respectivei ordonanțe nu. Aceasta pentru că, așa cum am mai arătat de nenumărate ori, membri au fost aleși pe criterii exclusiv politice sau în baza unor relații cu cei care dețin puterea politică în cadrul Consiliului local Turda. Oameni care, la selecția organizată cică conform legii au obținut note mai mari, deci mai competenți, au fost lăsați în afara acestui organism de conducere a Salinei Turda. În schimb din CA de la TSD fac parte doi membri PNL (unul este președinte, altul este fostul președinte CA, în vremea când director era Vasile Nemeș) , doi sau trei PD-L sau apropiați ai acestui partid, altul este din partea UDMR, unul este fost PP DD care s-a ”vândut” ACL, un altul este nou pe ”piața CA-urilor” dar este evident omul puterii, altfel nu s-ar fi aflat în acea poziție și, în fine, ultimul este chiar președintele PSD Turda, Cristian Matei, care susține că nu a semnat la Registru Comerțului și nu recunoaște acest Consiliu de Administrație. Dealtfel, acesta din urmă nu a participat la nicio ședință a CA condus de Făgădar.

Revenind la actualitate, să spunem doar că, după ce directorului general al SC Turda Salina Durgău SA (așa cum este trecut în Registrul Comerțului, singurul organ abilitat să precizeze care sunt administratorii unei societăți comerciale și, respectiv, conducerea executivă al acesteia) i s-a interzis accesul în unitate, acestuia i s-a violat corespondența oficială. Astfel, ultimele comunicări ale instanței, adresate acestuia au fost oprite de conducerea numită de noul Consiliu de Administrație (pe care oficialii Registrului Comerțului nu o recunosc, până când instanța se va pronunța clar și explicit). Ba mai mult, această conducere încearcă să obstrucționeze justiția, fapt dovedit prin documentul semnat atât de președintele CA, Corina Făgădar, (care, atenție, nu are prerogative executive în cadrul societății) cât și de director general Bianca Norina Chețan (nerecunoscută de Oficiul Național al Registrului Comerțului) și de juristul angajat al SC TSD SA, Alexandru Biro. Documentul, pe care îl puteți studia alăturat (vezi facsimil), cu grave carențe gramaticale, se intitulează nici mai mult nici mai puțin decât ”Cerere de renunțare la apel (calea de atac)”, document în care se arată: ”Înțelegem să renunțăm la apelul declarat de către societate împotriva sentinței civile 2101/2014 pronunțate de Tribunalul Specializat Cluj în dosar 946/1285/2014”, cu caractere îngroșate, la propriu. Pe site-ul http://portal.just.ro, numărul respectivei sentințe din dosarul respective este 2102, însă acest lucru are doar importanță secundară. Cei trei semnatari ai cererii motivează demersul lor prin sintagma: ”Cererile de apel formulate de către administratorul revocat al societății (Tot Vasile Simion) tocmai prin hotărârile AGA a căror înregistrare face obiectul dosarului de mențiuni al ORC, urmăresc, în primul rând, realizarea unui interes propriu. Acest aspect se deduce și din poziția procesuală a societății exprimată cu ocazia judecății pe fondul cauzei, de către fostul director general Vasile Tot, care nu a exprimat nici un fel de punct de vedere raportat la acțiune ce face obiectul cauzei”. Înțelegeți ce puteți, oameni buni, sunteți pe cont propriu!

Oricum, deci noul CA, care funcționează deși prefectul Ioan Gheorghe Vușcan a suspendat Hotărârile Consiliului local Turda, considerându-le ilegale, în baza cărora au fost numiți noii membri (cei de la PDL-PNL-UDMR) continuă să-și ducă activitatea pe lângă lege, prin astfel de acte, ca acesta pe care l-am prezentat mai sus. Un alt proces a fost amânat pentru că scrisoarea prin care instanța îi cerea lui Vasile Simion Tot să plătească taxa de timbru a fost oprită de oponenții săi. Bineînțeles că procesele se tot amână, poate și cei din justiție și de aiurea așteaptă să vadă cine va câștiga alegerile prezidențiale pentru  a ști să se muleze, nu-i așa, după sistem.

Până atunci însă, Salina Turda este cea care pierde și pierde foarte mult. Pierde imagine, pierde performanță iar acolo oamenii muncesc într-o stare de teroare de neimaginat. Presiunile se pun de către cei care au puterea și care au preluat conducerea Salinei prin HCL considerate ilegale de prefect. Iar acum apelul făcut față de sentința care a obligat Oficiul Registrul Comerțului să înscrie Consiliul de Administrație numit de ACL și UDMR este, iată, obstrucționat și amânat. În acel dosar nu s-a pus încă un termen.

În plus, pe rolul instanței clujene au mai apărut două procese civile: 5589/328/2014 și 5590/328/2014, pentru care s-a pus un termen foarte rapid: 30.10.2014. Acestea îi au ca părți pe SCPEJ Stolnean Crișan Oana (Petent),  CABINET AV. Matusan Constanţa (Creditor) și respectiv S.C. TURDA SALINA DURGĂU S.A. (Debitor). Acestea sunt rezultate ca urmare a faptului că o bancă din Turda a refuzat să accepte dispozițiile de plată înaintate de directorul Vasile Simion Tot.

Așadar telenovela ”Salina” continuă. Oare până când?

Pin It