25
Joi, Apr
3 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

scan-doc-salinaSuper-competenții care conduc acum Salina Turda muncesc pe rupte. Dacă în data de luni, 17 noiembrie 2014, la trei zile de la încheierea termenului de depunere a dosarelor (14.11.2014) pentru candidatura la postul de director general, au reușit să posteze pe site-ul SC Turda Salina Durgău SA un anunț lapidar și neprofesionist, iată că, a doua zi, în 18 noiembrie au reușit să mai posteze odată aceeași informare, sub o altă denumire.

Dată fiind lipsa comunicării dintre conducerea actuală a Salinei Turda și presă, am verificat și azi site-ul acestei societăți și, ce să crezi? Noi informații despre concursul pentru postul de director? Doar apăruse postarea ” Informare privindu selectia in vederea ocuparii postului de director general”… Ce să cred altceva, cu toată siluirea limbii române adusă la nivel arhaic. Când dau click pe link? Ce să vezi. Pehlivanii aceștia îmi jucaseră încă un renghi (dacă tot o dăm pe arhaic, să vadă că și noi știm): postaseră aceeași informare, ticluită cu greu, timp de trei zile. Frecându-ne la ochi, ca să nu greșim, vedem că până și numărul de înregistrare dat documentului era același: 7055/17.11.2014. Adică, după 24 de ore de la prima ”Informare privind candidatii la selectia pentru ocuparea postului de director general”, conducerea Salinei a reușit să ne prezinte ”Informare privind selectia pentru ocuparea postului de director general”, postând același unic document, jalnic, care nu dă date, nu dă legislația în baza căruia a fost întocmit, etc. O lucrare tipică pentru actuala conducere a Salinei. Și aici vreau să precizez că nu ne referim la directorul interimar Norina Chețan, față de care avem tot respectul, o tânără neînregimentată politic (cel puțin, nu oficial) despre care aud doar vorbe bune vizavi de comportamentul său în această perioadă de criză pentru societate.

captura-salinaChiar dacă informarea spune doar că și-au depus dosarele patru candidați iar cei din urmă vor fi cei dintâi (cea care și-a depus dosarul ultima este trecută prima, deh, în ordine alfabetică), ea nu este semnată cu numele de directorul general interimar prin care CA-ul condus de Corina Făgădar controlează societatea ci de ”Cabinet director general”. Denumirea de cabinet, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ”CABINÉT, cabinete, s. n. I. 1. Încăpere dintr-o locuință sau dintr-o instituție, folosită pentru exercitarea unei profesii. ♦ Biroul unei persoane cu muncă de răspundere”, nu este a unei persoane sau mai multor persoane ci este, pur și simplu, o încăpere. Ori încăperile nu pot semna documentele.

Este hazlie și exprimarea care pune în față domnii, iar apoi doamnele, așa cum știm cu toții că este uzanța la țigani, spre exemplu, nicidecum la românii europeni: ”Până în data de 14.11.2014 au fost depuse pentru funcția de director general al SC Turda Salina Durgău SA un număr de patru candidaturi aparținând d-nilor și d-nelor: 1. Baciu Maria Simona; 2. Horvath Liana; 3. Săveanu Sorin Nicolae; 4. Tot Vasile Simion.” Dar ce să te aștepți de la o încăpere, nu-i așa?

Acum, pentru că scriem acest material în data de 19 noiembrie, la ora 9.55, sperăm ca cei care iau bani grei pentru gestionarea site-ului societății Salina, să posteze noutăți despre concurs. Faptul că acum, la peste 24 de ore de la postarea acelei a doua informări, nimeni nu a sesizat prostia făcută, dovedește câtă lume a citit acel mesaj al conducerii. O conducere care nu apelează la organele mass media cu care are contracte de publicitate (cu excepția unuia care nu a arătat ilegalitățile prin care s-a preluat conducerea societății), probabil pentru că are ceva de ascuns vizavi de acest concurs. Iar rezultatul este că terfeliți imaginea ”perlei turismului turdean” iar voi vă faceți de ”râsul curcilor”.

 

Pin It