19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De o vreme încoace Salina Turda a devenit un subiect tabu, așa ca și multe alte lucruri pe care turdenii le consideră anacronice. Noi o să continuăm săThumbnail image vă arătăm ce aflăm, cu bune și rele, până când aceste conduceri, administrativă și executivă, de la SC Turda Salina Durgău SA, ambele ilegale, vor fi îndepărtate. Iată ce a semnalat azi o familie ieșeană, aflată în vizită aici, la Salina Turda.

 

Salina Turda. Preluăm de pe pagina de facebook a cunoscutului realizator TV Sabin Gherman, tot de acolo fiind și fotografiile: „Familie din Iași, doi copii, 8 luni si 3 ani. Încearcă să parcheze la Salina Turda. Un domn care se prezintă ca șef al poliției locale le interzice, spunând că parcarea e doar pentru autocare. Ieșenii îi arată în replică autoturismele parcate deja lângă autocare. Civilul care spune că e șeful poliției locale îi cere buletinul și cheamă un polițist în uniforma ca să noteze datele.
Declaratie femeie Iași, M. Cimpoi:
Thumbnail image"E păcat de Salina Turda că în jurul ei înca te mai opresc milițienii de pe vremuri. Când i-am arătat domnului că în acea parcare există și mașini mici, mi-a spus că alea au venit de dimineață Adica dacă vii de dimineață la Salină ești legal, daca bați, ca turist, 400 de km, și lași și niște bani comunității locale și nu ești destul de matinal, nu mai esti legal. Ok, asta se întâmplă o dată-n viață: nu mai calc vreodată prin locurile astea și nici n-o să fac greșeala să le recomand cuiva. Am fost naivă și am crezut că dacă au accesat fonduri europene au împrumutat ceva și din mentalitatea europeană. M-am înșelat. Aici sunt pozele pe care le-am trimis și presei".
Urmează o sumedenie de comentarii, care mai de care mai acuzatoare la adresa polițistului implicat.
Cei din afară, care nu cunosc exact situația de la Turda, mai ales de la Turda Salina Durgău, se descarcă pe cei de la Poliția locală. Însă oamenii aceia își fac datoria. Dacă se adresează necorespunzător se pot face plângeri și se poate semnala problema așa cum a făcut și doamna din Iași, pe care o felicit pentru atitudine. Însă omul executa un ordin al conducerii Salinei venit însă, probabil, din partea celui care conduce și dispune, de fapt, referitor la tot ce se întâmplă acolo în această perioadă. În lipsa parcărilor adecvate, acel cineva a dat ordin probabil ca în acele locuri să parcheze doar autocarele, astfel că turiștii cu autoturisme sunt obligați să parcheze pe marginea drumului, ori pe câmp, prin tarlalele oamenilor, sau pe drumul județean desfundat, deși pietruit, care duce spre Ploscoș. Aceste probleme apar în perioadele de vârf ale sezonului estival, mulți plecând de aici dezamăgiți, cu un gust amar, iar uneori chiar cu unele zgârieturi pe mașinile personale.
Așadar, stimați turiști, și dragi turdeni, vina nu aparține celor care execută niște ordine, chiar dacă sunt aberante, ci aceluia care le dă. Cu excepția, repet, cazului în care polițistul își depășește atribuțiile sau se adresează nepotrivit. La acel obiectiv turistic vă amintesc faptul că există o conducere ilegală și a fost numită director o doamnă avocat căreia i s-a fixat, cu mărinimie de către colegii săi din PNL, un salariu lunar de 9.000 de lei. Acolo există mai multe nereguli, dintre care multe au fost semnalate pe site-ul nostru de știri, Turdainfo, iar altele urmează să vă fie prezentate în cele ce urmează. Însă la noi, la Turda, nu prea există vinovați. Iar dacă cineva este pedepsit, nu este sigur că el e vinovatul, ci, cel mai probabil, o „încasează" pentru altul, în locul aceluia.
Pentru acel salariu mulți ar fi stat ei în plin soare și s-ar fi asigurat că accesul și parcarea la Salina Turda se face în bune condiții. Că de găsit soluții... s-au adunat ani de când se caută.

Acolo, pe drumul spre Salina Turda, nici nu ar fi trebuit să fie prezent vreun polițist local, întrucât parcările aparțin SC Turda Salina Durgău. Însă firmaThumbnail image de pază angajată pe bani grei de directoarea Simona Baciu este mai ocupată să nu permită intrarea în unitate a unor „persona non grata", cum ar fi fostul director al societății, demis în mod ilegal și abuziv, așa cum deja a stabilit o instanță de fond, în urma unei plângeri făcută de prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vușcan. Însă vacanța judecătorească a prelungit și mandatul acestei conduceri, despre care instanța susține că a fost numită prin acte ilegale.
Problema lipsei locurilor de parcare rămâne, acolo mai ales în zilele de sâmbătă și duminică producându-se adevărate blocaje care irită pe turiști și pun a grea încercare nervii șoferilor. Dar cui să-i pese? Timpul trece, banul vine...

Îi așteptăm cu lămuriri, atât pe ce de la Poliția locală Turda cât și pe cei de la Salina. Slabe speranțe însă de a le primi, v-o spun cunoscând foarte bine ”speța”.

Pin It