25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Site-ul oficial al Federației Europene de Handbal scrie că turdenii de la Potaissa sunt dornici să răzbune înfrângerea suferită sezonul trecut, în aceeași etapă finală a competiției europene: „După ce a pierdut în mod clar împotriva Sporting CP în sezonul trecut al Cupei Challenge la handbal masculin, AHC Potaissa Turda speră să fie mai norocoasă de data aceasta, românii aflându-se în finală pentru al doilea an consecutiv.

Oponentul lor, AEK Atena, se află pentru prima oară în istorie într-o finală europeană.

Prima manșă a Cupei Challenge la handbal masculin: AHC Potaissa Turda (ROU) vs AEK Atena (GRE) este programată luni, 14 mai, de la ora locală 19:00.

 Când AHC Potaissa Turda a jucat prima finală din istoria ei în Cupele Europene, au pierdut în mod clar finala Cupei Challenge, anul trecut, împotriva Sporting CP din Portugalia.

Natural că echipa românească este dornică să răzbune acea înfrângere și să ridice trofeul de data aceasta, când întâlnește AEK Atena, aflată la prima lor finală europeană.

Cele două echipe se întâlnesc în prima manșă în Sala Horea Demian din Cluj-Napoca, luni seara, pentru a nu se ciocni cu femeile de la CSM București care joacă la EHF FINAL4 în acest weekend și SCM Craiova care a câștigat vineri Cupa Femeilor EHF”, consemnează site-ul EHF.

Același site prezintă parcursul celor două formații spre finală și prefațează încleștarea: „Ultima parte a drumului turdenilor către finală a trecut peste echipe nordice, cum este FyllingenBergen, care a fost eliminată în sferturile de finală, înainte ca Turda să se confrunte cu opoziția islandeză în semifinală, la fel ca anul trecut, când Valur fuseseră adversarii românilor. În acest an, IBV Vestmannaeyjar a fost ultimul obstacol pe drumul Turzii către finală.

AEK a eliminat pe HC Berchem din Luxemburg în sferturile de finală, înainte de a se asigura că trofeul nu va rămâne în Portugalia, prin eliminarea AM Madeira Andebol SAD în semifinale.

Turda ar putea avea nevoie de un rezultat foarte bun luni seara, returul întâlnirii urmând să se desfășoare în Olimpică OAKA Nikos Galis. Această arenă a fost locul de desfășurare a finalei olimpice de baschet din 2004, iar concursurile de gimnastică olimpică au avut loc tot acolo. Deoarece arena are o capacitate de cel puțin 19.250 de locuri, AEK se poate aștepta la o susținere importantă din partea fanilor”, consideră specialiștii EHF.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh