20
Sam, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Boxul turdean a avut, în anul competițional 2019, un an foarte bun, chiar dacă ne referim aici doar la sportivii de la CS Florin Bordi. Pentru boxul feminin, cel mai bun, prin performanțele realizate de tânăra pugilistă de lot național, Beatrice Moldovan.

Sportivii de la  CS „Florin Bordi” Box Turda au cucerit în 2019 o medalie de argint și două de bronz la Cupa României pentru cadeți, o medalie de argint la Campionatul Național de Box Feminin, trei medalii de aur si una de argint la Cupa României la Box Feminin, o medalie de bronz la Cupa României Juniori și, cel mai mare rezultat, locul 3 si medalie de bronz la Campionatul European de Box Feminin.box bordi turda

Antrenorul Florin Bordi pune mare preț pe rezultatele școlare ale elevilor săi, se interesează de notele și prezența acestora la cursuri, pentru că el susține că nu caută medalii și trofee cu orice preț, ci vrea să le șlefuiască mai ales caracterul, pentru a deveni oameni integrați și respectați în societate.

„Am început antrenoratul acum 7 ani de zile. Nu m-am gândit că voi avea foarte mari rezultate. Pentru Turda avem rezultate bune, care nu au mai fost în acest oraș. Nu m-am așteptat ca într-un interval de timp atât de scurt să avem rezultate europene. Dar mulțumesc lui Dumnezeu, se pare că ține cu noi, cu Turda, cu copilașii noștri”, consideră antrenorul Florin Bordi.

La  7 ani de când a început să antreneze, fostul boxer Florin Bordi, a reușit să atingă niște performanțe la care nici el nu spera, atât de devreme. Ba chiar recunoaște că, deja, mulți dintre elevii săi, l-au depășit în performanțe sportive.

El vorbește cu satisfacție de Alin Crișan, multiplu medaliat la campionatele naționale și locul 5 la campionatul european de cadeți, de fiul său, Abel Bordi,  multiplu medaliat în diferite competiții, sau de vicecampionul național, Denis Lăcătuș.

Când vorbește de sportivi de perspectivă, îi amintește pe medaliații cu bronz la Campionatele Naționale, Sebastian Haidu și Adrian Rostas, dar mărturisește că are mare încredere și în elevii săi mai noi.

Însă cea mai importantă performanță pentru boxul turdean de până acum, un bronz european, a fost realizată de promițătoarea sportivă Beatrice Moldovan la doar 15 ani, intrată deja în circuitul lotului național de junioare. 

Beatrice Moldovan, autoarea celei mai mari performanțe, de până acum, pentru boxul turdean, se antrenează asiduu pentru că își dorește din tot sufletul să facă performanță. Ea ne-a spus că nu neglijează școala, pe care o consideră importantă pentru viitorul său în viață. „Mă voi întoarce la lotul național și mă voi antrena cât mai bine. Vreau să ajunge cea mai bună. Acolo am fost primită foarte bine de colegele mai vechi, suntem ca o familie. Abia aștept competițiile de anul viitor”, ne-a declarat deținătoarea bronzului european.

De Beatrice Moldovan și colegii săi se leagă mari speranțe ale antrenorului lor pentru competițiile anului viitor.

Florin Bordi spune că, pe final de an, lucrează cu elevii săi mai mult la partea de tehnică, întrucât are mulți sportivi începători dar dornici de afirmare.

Încă din ianuarie se intră în program intensiv, pentru că în luna februarie va avea loc Cupa României la Box Feminin, iar apoi urmează Campionatul Național de Juniori.

 

 Vezi mai multe foto aici: https://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/15238-aspecte-de-la-sala-de-box-a-campioanelor-de-la-turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh