29
Vi, Mar
17 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

potaissa turdaDupă binemeritata dar scurta vacanță de iarnă, handbaliștii de la Potaissa Turda s-au reunit pentru pregătirea returului de campionat.

Primul antrenament a avut loc de dimineață, la sala de forță, iar după-amiaza, de  la ora 17, pregătirea fizică s-a continuat pe terenul de la sala Gheorghe Barițiu.

 

Noutăți și absențe

 

Cel mai nou component al formației turdene, Milos Dragas, transferat în această iarnă de la Poli Timișoara a fost prezent și el la reunirea lotului. Din păcate, la primul antrenament, antrenorul Horațiu Gal nu l-a avut la dispoziție pe Roland Thalmaier, care nu s-a întors de la lotul național, dar nici și pe Radu Lazăr, care a suferit o accidentare dificil de recuperat, la finalul primei părți a sezonului 2019-2020.

Flaviu Sâsâeac, președintele AHC Potaissa Turda, s-a declarat mulțumit de venirea lui Milos Dragas, pe care îl consideră unul dintre cei mai buni interi stânga care evoluează în campionatul românesc. Suntem bucuroși că băieții s-au întors cu o stare de sănătate bună, dornici de pregătire. În această iarnă au avut loc câteva modificări, câțiva dintre componenții formației noastre au decis să continue în alte direcții, de comun acord cu staful tehnic. Pentru tot ce au făcut la echipa noastră le mulțumim lui Ciprian Șandru, Stefan Terzic și Alexandru Laslo și le dorim mult succes în carieră, acolo unde își vor desfășura activitatea. Noului venit, Milos Dragas, îi urăm mult succes la noi, credem că se potrivește foarte bine pe profilul echipei noastre și sperăm că, împreună, vom avea multe victorii”, a afirmat Flaviu Sâsâeac.

 

Perioadă de pregătire intensă

 

Tehnicianul turdenilor, antrenorul emerit Horațiu Gal, știe exact ce are de făcut:

„Toți băieții s-au întors din vacanță apți și dornici să reia munca. Ne dorim de la 2020 să cucerim un trofeu, avem șanse și în Challenge Cup, dar nu neglijăm nici campionatul. Această perioadă de pregătire va fi una foarte, foarte intensă. Avem un nou component al lotului, pe Milos Dragas, care ne va ajuta foarte mult, sunt convins. Este foarte important că el face și faza defensivă și sperăm să se integreze foarte repede fiindcă la sfârșitul acestei luni se reia campionatul. Vom primi vizita celor de la Constanța care, sunt convins, vor dori să-și ia revanșa după înfrângerea suferită în partida cu noi, la ei acasă. Foarte repede, apoi, vom juca la Timișoara, astfel că trebuie să avem o perioadă de pregătire cât mai reușită. După aceea, gândurile noastre se vor îndrepta spre partida din Elveția, unde vom întâlni o formație cu jucători puternici, experimentați, care au jucat în campionate puternice, din Germania și Franța, chiar dacă sunt pe final de carieră. Vom avea o confruntare dificilă dar avem un grup unit, vom fi pregătiți și atacăm aceste trei meciuri la victorie”, a declarat tehnicianul formației AHC Potaissa, Horațiu GAL.

 

Noua achiziție

 

Noul venit a fost rapid integrat în marea familie a handbalului turdean și are o lăudabilă foame de performanță: „Am venit la Turda cu gândul, ca pe viitor, să câștig un titlu de campion. Îmi place foarte mult proiectul de la Potaissa, modul în care este handbal potaissa turdaorganizat clubul și abia aștept să debutez în fața suporterilor. Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera de la Turda, seamănă cu ce era la Odorhei și acesta este un motiv pentru care am venit la Potaissa. Pe noi, sârbii, ne motivează foarte mult când jucăm într-o astfel de atmosferă. Sper ca publicul să ne susțină în continuare, să ne îndeplinim împreună obiectivele propuse”, a declarat Milos Dragas pentru site-ul oficial al formației turdene.

 

Obiective

Conducerea clubului turdean dorește un parcurs bun al echipei în campionat, pentru păstrarea poziției secunde, una extrem de valoroasă într-un campionat extrem de disputat. Ulterior, obiectivul echipei este un parcurs cât mai bun în play off-ul Ligii Zimbrilor, pentru o poziție cât mai sus în clasamentul final.

Dar turdenii noștri au, ca în fiecare an, ambiții și obiective europene.

„În ceea ce privește cupa Challenge avem o dublă cu o echipă foarte valoroasă, din Elveția, BSV Bern, care are în componență sportivi portughezi, nemți, sârbi, bosniaci și așa mai departe. O echipă foarte puternică în compania căreia vom disputa primul meci la ei acasă, pe 9 februarie, iar returul va fi la Turda pe 16 februarie. Ne dorim Cupa Challenge, să o câștigăm încă o dată pentru Turda, dacă se poate, iar în campionat sperăm să reușim puțin mai bine decât până acum”, susține Flaviu Sâsâeac.

 

Program

Potaissa Turda va susține o primă partidă amicală, pe teren propriu, peste zece zile, pe 17 ianuarie, în compania celor de la Minaur Baia Mare.

În perioada 23-24 ianuarie, handbaliștii turdeni vor întoarce vizita maramureșenilor, participând la un turneu găzduit de formația din Baia Mare, unde vor juca, pe lângă gazde, în compania  echipelor CSU Suceava și CSM Reșița.

În 29 ianuarie, de la ora 17, sala Gheorghe Barițiu va găzdui partida AHC Potaissa AHC Dobrogea Sud, după care turdenii vor face, pe 2 februarie, deplasarea la Timișoara pentru partida cu Poli.

După 14 etape scurse din campionat, AHC Potaissa ocupă poziția secundă în clasament, chiar dacă are un meci mai puțin disputat, cu 28 de puncte, la 8 puncte în spatele liderului Dinamo, care pare cea mai puternică formație în acest sezon. Pe locul trei se află CSM București, cu două puncte mai puțin decât Potaissa și un joc în plus disputat, iar pe poziția a patra reluarea campionatului îi găsește, oarecum surprinzător, pe cei de la Minaur Baia Mare.

---

Foto de la sala de forta si cu Milos Dragas sunt preluate de pe pagina de Facebook a AHC Potaissa

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh