29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Dirijorul magnificilor”, Horațiu Gal, a mai făcut un pas în cariera sa de antrenor, obținând, la finalul a 8 luni de cursuri de specialitate, structurate pe durata a patru module, certificarea celui mai înalt titlu destinat antrenorilor de handbal, Master Coach EHF. Este o diplomă fără de care antrenorul Potaissei Turda nu ar mai fi putut sta pe banca „magnificilor” în viitorul sezon al cupelor europene la handbal masculin.diploma horatiu gal

Parcă mai bucuros și încântat de reușita „dirijorului” este colegul și prietenul său, Flaviu Sâsâeac, președintele AHC Potaissa Turda: „Este vorba despre cea mai înaltă calitate profesională pe care poate să o atingă un antrenor în Europa. După patru ani, nu trebuie să o ia de la zero, trebuie doar să participe la un curs de completare, pentru reactualizarea unor noțiuni. Pe parcursul anului 2019 au fost patru stagii mari de pregătire în România, în organizarea Federației Europene de Handbal. Au participat cei mai renumiți lectori, care au predat, efectiv, cursuri la București, Cluj-Napoca și în alte două locații, cu tot ce ține de handbalul actual. Horațiu Gal a trebuit să prezinte o lucrare care, dacă nu trecea, nu primea respectiva licență.  Un antrenor deținător al titlului de Master Coach poate antrena la nivel european în toate competițiile, poate fi chiar selecționer. Fără această diplomă, începând de anul viitor, nu mai poți antrena echipe care evoluează în Cupe Europene”, ne-a destăinuit cel care „face și desface” la echipa turdeană.

Antrenorul turdean a întocmit o lucrare bazată pe statistică dar și pe evoluția echipei și schemele de joc puse în aplicare de echipa pe care o conduce, Potaissa Turda, în ediția de Cupa  Challenge pe care Potaissa Turda a câștigat-o. Examinarea finală și prezentarea lucrării au avut loc în luna ianuarie la București, în fața unei comisii extrem de riguroase a Federației Europene de Handbal (European Handball Federation – EHF).

„Dirijorul” Horațiu Gal, este așa cum îl știm, sobru și elegant, dar și fair-play și generos. El ține să sublinieze în repetate rânduri că nu este numai meritul său: „Practic, nu este numai meritul meu. Este și al staff-ului, al băieților, al suporterilor. În fapt, este pentru prima dată când Cristina Vărzaru, vicepreședinte Federației Române de Handbal, triplă deținătoare a Champions League la handbal feminin, a reușit să aducă acest curs de Master Coach în România, la care au participat antrenori cu gradul I din țară dar și de peste hotare. Au fost patru module desfășurate pe durata a 8 luni, structurate astfel încât să acopere toate domeniile importante din handbalul actual. Au ținut cursuri lectori, profesori și antrenori de primă mărime din întreaga Europă. La fiecare modul, care dura 4-5 zile, au predat 6-7 lectori diferiți. Nu este vorba doar de handbal și pregătirea fizică și tehnico-tactică, ci și de pedagogie, psihologie, ni s-au expus ultimele noutăți din domeniul substanțelor interzise și multe alte chestiuni de specialitate, care să ne ajute pe noi în munca noastră. Mi-a prins bine acest curs și cred că mă va ajuta în pregătirea și mai bună a echipei noastre, pentru obținerea altor și altor performanțe. Dar, încă o dată, doresc să subliniez că acest titlu de Master Coah îl datorez și staff-ului, băieților și minunaților suporteri turdeni”, susține cel care merită toate aprecierile noastre.

Evidentă că, odată cu obținerea acestui titlu de către tehnicianul „magnificilor”, speranțele suflării handbalistice turdene cresc și mai mult, iar viitorul acestui sport la Turda pare a arăta tot mai luminos. Felicitări, Horațiu, felicitări băieți! Hai Potaissa!

------

Mai jos, un omagiu din partea noastră, poate înțelege toată lumea de ce ne place să-i spunem „Dirijorul”...

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh