25
Joi, Apr
6 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sorții nu au fost blânzi cu formația lui Horațiu Gal, stabilind pentru cel de-al doilea tur preliminar din parcursul european al actualei ediții o formație din cel mai puternic campionat european. Echipa de handbal Potaissa Turda și Fenix Toulouse au terminat la egalitate, scor 35-35, în prima manșă din turul 2 preliminar al Europa League la handbal masculin.handbal potaissa turda

 AHC POTAISSA TURDA - FENIX TOULOUSE 35-35 (15-17)

Pentru formația noastră au marcat: Ghiță (9), Talas (7), Thalmaier (5), Szoke (5), Iancu (3), Dragas (2), Pavel (2), Savic (1), Zacaciurin (1).

Pentru francezi au marcat: Ilic (8), Abdi (6), Chelle (4), Stein (4), Jakobsen (4), Martins Vieira (4), Ben Halima (2), Kempf (2), Leventoux (1)

 „Potaissa Turda a înfruntat în premieră o echipă din Franța la nivel oficial, reușind să iasă cu capul sus după un joc în care a fost la un moment dat în mare dificultate.

Cele două formații au jucat cu garda jos, în mare viteză, cu finalizări după atacuri foarte scurte, apărările fiind mai mereu surprinse. Francezii au impus acest tempou, dar în cea mai mare parte, ardelenii au reușit să facă față ritmului”, consemnează Prosport, care publică un articol laudativ la adresa handbaliștilor noștri. 

Cei mai importanți jucători ai echipei franceze sunt, potrivit aceleiași surse, sârbul Nemanja Ilici, căpitanul echipei, portarul naționalei Braziliei, Cesar Almeida, pivotul norvegian Henrik Jakobsen și extrema dreapta Édouard Kempf, crescut la juniorii PSG. 

Potaissa Turda a trecut în turul precedent de croații de la HRK Gorica: 24-26 și 32-27. În Liga Zimbrilor, Turda a câștigat două dispute: 28-24 cu Poli Timișoara și 36-29 cu CSM Făgăraș, cu dar a pierdut în fața Stelei, 27-28.

Returul cu Toulouse va avea loc peste o săptămână în Franța, iar câștigătoarea se va califica în grupele întrecerii.

Felicitări „Magnificilor” pentru acest rezultat de excepție și mult succes în greaua încercare din Pentagon.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh