25
Joi, Apr
6 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sportivele antrenate de inimosul fost boxeur turdean, Florin Bordi, au obținut nu mai puțin de 5 medalii la ediția din acest an a Finalei Cupei României de box feminin pentru cadete, junioare, tineret și senioare.box turda

Competiția s-a desfășurat în Sala Transilvania din Sibiu în perioada 1-6 martie  cu participarea a peste 200 de pugiliste din întreaga țară.

Iată, în cele ce urmează, povestea scrisă de pugilistele turdene la competiția descrisă mai sus.

Alisa Enache, care nu a mai participat de circa doi ani la o competiție pugilistică, a obținut locul II și medalia de bronz la categoria 64 de kg, juniori.

Alexandra Feurdean, a cucerit medalia de bronz la categoria 70 kg, juniori, la prima sa participare competițională.

Czala Alexandra, care a obținut medalia de bronz la 81 kg plus, nu a putut boxa la categoria sa, de 80 kg juniori, pentru că nu mai era nicio altă sportivă înscrisă la această categorie. Cu atât mai mult merită felicitată pentru că a boxat la o categorie superioară, 81 kg plus, având o adversară cu 24 kg mai mult.

Moldovan Beatrice, cea mai titrată pugilistă turdeană, a făcut pasul de la categoria 69 kg juniori la tineret, a cucerit medalia de bronz la o categorie în care a avut de înfruntat sportive mai experimentate, pugiliste de la lotul național, medaliate la competiții europene și mondiale și chiar calificate la jocurile olimpice. Asta în condițiile în care a revenit  în ring după o pauză de pregătire de două luni. Antrenorul său speră ca ea să își reintre cât mai curând în forma care a consacrat-o, să se obișnuiască cu rigorile și dificultățile de la categoria tineret, pentru a-și putea pune în valoare talentul și potențialul.

În fine, cel mai bun rezultat a fost obținut, pentru CS „Florin Bordi” Box și pentru Turda, de o altă debutantă, cu doar două luni de antrenamente în spate. Alexandra Balmuș, categoria 80 kg, tineret, medalie de argint.

Antrenorul Florin Bordi se declară mulțumit de rezultatele obținute și ele felicită pe toate elevele sale pentru efortul depus. „Mă bucur și pentru rezultatele celor trei începătoare, Alexandra Feurdean, Czala Alexandra și Alexandra Balmuș, aflate la primul lor turneu.  A fost o competiție foarte grea. Vreau să mulțumesc conducerii primăriei și în special domnului primar Cristian Matei care și-a ținut promisiunile făcute, ne-a creat condiții foarte bune de pregătire, o sală aranjată și dotată cu toate cele necesare. Vreau să mai mulțumesc și Consiliului Local și doamnei viceprimar Daniela Pîrlea, pentru sprijin. Vreau să mai mulțumesc domnului director al Companiei de Apă, Bogdan Bobic, care ne ajută de fiecare dată, dar și doamnei Gianina Matei care de atâția ani ne găzduiește în școala pe care o conduce și a ascultat întotdeauna problemele cu care ne-am confruntat și ne-a ajutat întotdeauna. De asemenea vreau să mulțumesc domnului dr. Vasile Grumaz care ne ajută cu analizele medicale ale sportivilor, și patronului patiseriei de la Materna, care a întins o mână de ajutor pentru boxul din Turda”, ne-a declarat inimosul antrenor Florin Bordi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh