25
Joi, Apr
2 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Derby-ul dintre Potaissa și Dinamo București a fost pregătit minuțios de tehnicianul Horațiu Gal, care ne-a declarat cu săptămâni în urmă că dorește victoria în această partidă. Handbaliștii turdeni s-a pregătit intens în ultimele săptămâni, pentru meciul cuhoratiu gal Dinamo București, campioana en titre din Liga Zimbrilor la Handbal masculin și ocupantă a primei poziții în clasament. 5 puncte îi despart pe „magnifici” de campioni, Potaissa Turda ocupând poziția secundă cu 43 de puncte, însă bucureștenii au un meci mai puțin disputat.

Horațiu Gal, antrenorul principal al AHC Potaissa Turda ne-a declarat: „Noi în fiecare an ne propunem maxim, să ajungem cât de sus. Acum suntem pe locul doi, după niște meciuri, spun eu, destul de bune. Din păcate am avut unul sau două meciuri mai puțin reușite în care Dinamo s-a depărtat de noi, dar acum avem meci direct, din care, așa cum am spus, ne dorim maxim, ne dorim toate cele trei puncte puse în joc. Atunci, probabil, va fi o presiune și pe echipa dinamovistă, fiindcă atunci nu mai are voie să greșească, ceea ce este puțin probabil”, susține tehnicianul turdean.

La rândul său, Flaviu  Sâsâeac, președinte AHC Potaissa Turda, respectă Dinamo, dar vrea și el, victoria: „E o luptă acerbă pentru poziția doi, în acest moment, de aceea este important să obținem trei puncte cu Dinamo. Noi mergem hotărâți să ne batem cu ei, să ne vedem, în acest fel și nivelul pe care îl avem comparându-ne cu ceea ce are handbalul mai bun în acest moment în campionatul intern, Dinamo, cu prestații excelente în sezonul precedent de Liga Campionilor și cu o experiență mare în Cupele Europene, jucători din multe naționale”, spune Flaviu Sâseac.

Determinarea handbaliștilor turdeni este cu atât mai mare în a obține un rezultat bun, cu cât campionatul trecut au fost privați de meritatele medalii de argint, din cauza întreruperii sistemului competițional în urma apariției pandemiei de coronavirus.

Un alt factor care îi motivează pe magnifici este faptul că echipa turdeană se luptă cu formații ale unor municipii reședință de județ sau din capitală, cu bugete anual de câteva ori mai mari decât cel avut la dispoziție de turdeni.

Principalul Horațiu Gal mai opinează: „Nu trebuie să uităm că și acest loc doi este grozav, este fantastic, și trebuie să ne concentrăm, să nu cumva să mai facem pași greșiți cu echipele mai slab cotate și să le dăm șansa celor din spatele nostru să revină și să treacă deasupra noastră”, susține tehnicianul turdean, în timp ce președintele  Flaviu  Sâsâeac îi ține isonul: „O echipă valoroasă, cea mai valoroasă pe care am avut-o până acum, se află la Turda și credem că ne putem bate cu „granzii”. Am dovedit-o în fiecare an, am dovedit că putem bate pe oricine, oricând, și cred eu că pentru comunitatea noastră, un municipiu nereședință de județ, singurul din competiția actuală în lupta cu marile municipii, cu Bucureștiul, cu Timișoara, Constanța și așa mai departe, cu centrul handbalului de la Baia Mare, eu zic că ne-am achitat extraordinar de sarcini, mereu ne-am depășit condiția”, arată Sâsâeac.

Partida Dinamo București-Potaissa Turda va avea loc marți, 23 martie, de la ora 18:25, în sala "Lascăr Pană" din Baia Mare. Meciul va putea fi urmărit pe TVR 1.

FRH a dat publicității și programul următoarelor meciuri:

Joi, 1 aprilie, ora 10:30, AHC POTAISSA TURDA - CSU din SUCEAVA (Sfântu Gheorghe)

Marți, 6 aprilie, ora 13:00, AHC POTAISSA TURDA - CSM FOCȘANI (Cluj Napoca)

Joi, 8 aprilie, ora 13:00, CSM VASLUI - AHC POTAISSA TURDA (Cluj Napoca)

Vineri, 9 aprilie, ora 15:50, AHC POTAISSA TURDA - ACS HC BUZĂU 2012 (Cluj Napoca).Mult succes băieților.

Hai Potaissa Turda!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh