16
Ma, Apr
13 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bucuria iubitorilor sportului din Turda este foarte mare. Potaissa Turda a cucerit argintul în Liga Zimbrilor la handbal masculin, după un de excepție, confirmând astfel declarațiile președintelui clubului, avocatul Flaviu Sâsâeac, care anunța cea mai bună formulă din istoria echipei.

 ahc potaissa turda

 

Încununarea unui sezon excepțional

 

Victoria cu Minaur Baia Mare, din 11 mai 2021, a fost doar punctul care finalizează o frază frumoasă, ticluită de Horațiu Gal și băieții săi, lungă cât un sezon și măiastră de parcă ar fi scris-o Fănuș Neagu.

În ultima etapă, a 30-a, CS MINAUR BAIA MARE - AHC POTAISSA TURDA 26-30 (8-15).

Pentru formația turdeană au marcat: Ghiță (10), Dumitriu (7), Pavel (5), Rohozneanu (2), Cîntec (2), Pop (1), Ghivil (1), Lazăr (1), Iancu (1).

După meciul turdenilor, tot în Sala Rapid din capitală, s-a disputat partida dintre Dinamo București și Steaua București, iar apoi, reprezentanții FRF au premiat, respectându-se normele sanitare specifice pandemiei de coronavirus, primele trei clasate în Liga Zimbrilor, în ordine, Dinamo, Potaissa și Dobrogea Sud. La premiere, alături de „magnifici” a fost prezent și primarul turdean, Cristian Matei, unul dintre cei mai fervenți susținători ai celor de la Potaissa Turda.

 

Linie de clasament de argint

 

Linia de clasament de pus în ramă, de la finalul sezonului 2020-2021, menționează cu litere de argint 23 de victorii, două egaluri și doar trei înfrângeri. „Magnificii” au avut un atac devastator, totalizând 855 de puncte, cele mai multe din întregul campionat, cu 47 mai multe decât cele înscrise de campioana Dinamo, care pare să fi impus o adevărată hegemonie, în ultimii ani. Apărarea, însă, a fost una de mijlocul clasamentului, Potaissa având, după golurile primite, 723, abia a noua defensivă din Liga Zimbrilor. Diferența dintre golurile marcate și cele primite, 132, este exact ca poziția ocupată în clasament, la finalul campionatului.

 

Plusuri și minusuri

 

În acest sezon însă, să vorbim despre statistica meciurilor de „acasă” și cele din „deplasare”, ar fi o prostie, campionatul fiind marcat de epidemia de coronavirus, care a blocat accesul suporterilor în sălile de joc, iar partidele la care Potaissa a fost gazdă s-au jucat, de fapt, în deplasare. Același lucru a fost valabil, desigur, pentru toate echipele. Titlul de vicecampioană este cu atât mai important pentru Potaissa Turda, o echipă obișnuită să pun presiune pe adversar cu o sală plină, meci de meci, de suporterii care își încurajează tumultuos favoriții, dar acest scenariu nu a fost posibil în sezonul care tocmai s-a terminat. Un sezon în care staff-ul medical a fost și mai important, echipele trebuind să își recupereze jucătorii rapid, pentru că, de multe ori, s-a jucat în fiecare zi, câte trei etape la rând.

Micile sincope ale sezonului, cauzate, în general de probleme de efectiv, accidentări, nu au reușit să scoată formația turdeană de pe traiectul imprimat de staff, care a țintit sus, dar realist. Prima înfrângere a sezonului a fost pe 16 septembrie 2020, cu Steaua, la doar un gol diferență. A doua, cu Campioana Dinamo București, scor 29-26, pe 4 octombrie 2020, iar a treia, care a surprins pe mulți dintre cei care nu știau problemele de efectiv cu care se confruntau „magnificii”, în acel moment, cu HC Bacău, pe 11 aprilie, 36-31. Egalurile au fost obținute cu SCM Poli Timișoara și CS Dinamo București. În rest, victorii la cel puțin două puncte diferență, dar a fost o partidă în care Potaissa și-a surclasat adversare la 15 puncte diferență!

 

Convocări la naționale și performanță, inclusiv la juniori și junioare

 

Să nu uităm că în aceste sezon, Potaissa Turda a avut cei mai mulți jucători convocați la loturile naționale. Acest lucru a fost valabil și pentru juniori și junioare.

Clasarea pe doi, la finalul sezonului, aduce echipei turdene, bineînțeles, un nou sezon în competițiile europene unde, să sperăm, vor face, din nou, performanță. Vin nou pentru că, să nu uităm, „magnificii” au cucerit Cupa Challenge în 2018.

AHC Potaissa Turda are ca principali parteneri Primăria Turda, Salina Turda și Compania de Apă Arieș, dar este susținută de multe alte societăți comerciale, pe care le puteți vedea aici. https://ahcpotaissa.ro/parteneri/ .

Clubul turdean are mai multe grupe de juniori și junioare, tineri care vin din urmă și se pregătesc să ajungă să facă parte din echipa mare. Toate grupele de juniori au reușit să facă performanță la nivelul lor, motiv pentru care întregul staff al AHC Potaissa Turda merită felicitat, alături de cei de la prima echipă. Îi puteți cunoaște aici: https://ahcpotaissa.ro/staff/ .

 

Deocamdată, argint pentru Potaissa și între brandurile turdene

 

Felicitări tuturor pentru cea mai bună performanță, de până acum, din campionatul intern dar și pentru buna imagine pe care o fac orașului Turda, Potaissa fiind, cel mai probabil, al doilea cel mai cunoscut brand local, după Salina Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh