18
Joi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vicecampioana României la handbal masculin, Potaissa Turda, s-a reunit după vacanță și a început perioada de pregătire fizico-tactică a sezonului 2021-2022.handbal

La reunirea lotului a participat, ca de fiecare dată de când este primar, Cristian Matei, șeful executivului turdean, care s-a dovedit a fi cel mai mare susținător al echipei de handbal turdene și care le-a transmis și de această dată că, împreună cu președintele clubului, avocatul Flaviu Sâsâeac, vor face tot ce le stă în putință pentru ca echipa să aibă suportul financiar necesar pentru seniori și toate grupele de copii și juniori, astfel încât jucătorii și staff-ul să fie preocupat doar de aspectul sportiv din viața echipei. Mai ales că și în acest an, obiectivele echipei sunt dificil de atins, „magnificii” țintind, ca de fiecare dată sus, la vârful obiectivelor posibile: terminarea pe podiumul campionatului, câștigarea Cupei României și a Cupei EHF.

Cristian Matei, primarul municipiului Turda, a transmis sportivilor și susținătorilor echipei, prin intermediul nostru: „În mine au un prieten, în mine au un aliat, în mine au un om pentru care dezvoltarea înseamnă totul. Acest lucru cred că l-a simțit toată lumea în Turda și vreau să vă spun că am pregătit niște proiecte extraordinare, 39 la număr, dar deja discutăm de al 40-lea, care a apărut ca o necesitate în Turda. Le voi expune pe toate cu altă ocazie. (...) Până acuma, s-a lucrat cu bugete mici dar cu multă dăruire și cu mult suflet din partea jucătorilor și a conducerii acestor cluburi – chiar nu poate nimeni afirma că la handbal nu este suflet, nu poate nimeni afirma că la volei sau la fotbal nu este suflet – Turda nu este municipiu reședință de județ, nu are un buget foarte mare, dar vom reuși să aducem și aceste lucruri acolo unde trebuie. Trebuie doar să gândim și să vrem”, a dat asigurări primarul turdean.

Este prima reunire de când echipa joacă în Liga Zimbrilor când toți jucătorii au revenit din vacanță sănătoși, iar o altă premieră este numărul mare de jucători turdeni în lotul echipei mari, 11 dintr-un lot de 21.

Desigur că speranța jucătorilor și staff-ului echipei se leagă de revenirea la un handbal normal, cu meciuri în fața suporterilor, a căror încurajare îi poartă, întotdeauna spre victorie chiar și când au o zi mai slabă. Speranța că nu vor mai fi doar turnee periodice în săli de sport din capitală sau aiurea, speranța că amenințarea teribilei pandemii care a guvernat aproape două sezoane va dispărea.

O pandemie care a afectat inclusiv financiar clubul turdean, care trebuie să „strângă” cureaua, ceea ce înseamnă că nu va veni niciun nou jucător transferat pentru a se întări echipa după plecările a patru oameni importanți din lot, în frunte cu căpitanul Nenad Savic, limitându-se la a promova câțiva tineri talentați, din pepiniera proprie, la prima echipă.

Președintele AHC Potaissa, Flaviu Sâsâeac, recunoaște dificultățile dar este optimist: „V-am spus, v-a spus si domnul primar, a fost un an și jumătate de pandemie, problemele financiare nu ne-au ocolit, le-am gestionat cât de bine s-a putut, am obținut și un rezultat major, cel mai mare de pe plan intern, în condiții de pandemie și în care nu ne-am putut valorifica deloc terenul propriu. Ca atare, am considerat că a promova din propria pepinieră este ,în acest moment, cel mai bun pas pe care îl putem face managerial, care nu implică costuri mari și mi-ar fi fost, din punct de vedere personal, greu să transfer jucători, în contextul în care noi mai avem eforturi de făcut față de jucătorii noștri, actuali, pe parte financiară. Astfel că am  găsit înțelegere în rândul lor, noi în rândul nostru, iar împreună vom ajunge la nivelul la care lucrurile să fie în condiții optime”, a explicat avocatul Sâsâeac.

Horațiu Gal, antrenorul AHC Potaissa Turda a fost, ca de fiecare dată, concis: „Ne pregătim, într-adevăr, ne așteaptă un an greu, multe echipe din țară s-au întărit, cu jucători buni, internaționali, dar asta nu este prima dată. Să sperăm că această pandemie ne va lăsa în pace, să jucăm în propriul nostru fief, pentru că aici suntem foarte, foarte puternici. Așteptăm, bineînțeles, pe toată lumea, galeria, să vină să ne susțină, și să facem iarăși acele meciuri frumoase și să aducem acele victorii frumoase la Turda”, a spus antrenorul emerit de la care se așteaptă, de multe ori, decizii care să aducă victoria turdenilor.

Nenad Savic, s-a întors acasă, în Serbia, Dragoș Iancu a plecat la „U” Cluj dar este așteptat la Turda, după ce își va încheia activitatea sportivă, pentru a fac parte din staff-ul tehnic al Potaissei, Mihai Rohozneanu este profesor universitar la Reșița, a întrerupt contractul pentru motive familiale și Roman Zaccaciurin și-a încheiat viața  sportivă, având o carieră de IT-ist fiind foarte talentat în acest domeniu.

Ei vor fi înlocuiți de valul de tineri în care Sâsâeac și Gal au mare încredere, fiind șansa lor să dovedească valoarea și calitatea pepinierei handbalistice turdene.  Dealtfel, primul, cu elocința-i cunoscută, a spus: „În ceea ce-l privește pe Alex Ghivil, e șansa lui, așa cum a primit-o Thalmaier la momentul accidentării lui Bondar, cu ani în urmă (NR: Marius Bondar în 2016), avem mare încredere în el. De asemenea, Teo Pințoiu are de spus multe, în Pivot îl așteptăm pe Totoi să facă performanță lângă Hugo Talas și Gabi Dumitriu, iar pe inter dreapta, extremă stângă îl avem pe Rusu, îl avem pe Vereș, îl avem pe Ghivil junior, deci jucători de mare perspectivă în care noi ne punem mari speranțe, ne bucurăm că îi avem aici, crescuți de noi și îi cunoaștem în amănunt, așa încât să le putem încredința momente cheie din meciurile care vor urma”, susține președintele Potaissei.

Toți cei din anturajul echipei vicecampioană națională sunt conștienți că va fi un an greu, dar zorii unei era speciale stau să se arate, astfel că această ediție de campionat ar putea fi ultima jucată în Sala Gheorghe Barițiu, de la anul, dacă toate lucrările continuă în același ritm ca și până acum, existând posibilitatea ca Potaissa Turda să se mute pe Turda Arena, sala polivalentă aflată în construcție lângă stadionul municipal.

Le dorim succes magnificilor și tuturor celor care se luptă pentru ca sportul turdean să aibă nu doar un prezent frumos ci și un viitor excepțional.

Vezi aici conferința de presă organizată de  AHC Potaissa cu ocazia reunirii lotului: 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh