23
Ma, Apr
10 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Meci disputat și spectaculos în Sala Ghe. Barițiu din Turda, între formația gazdă, Potaissa și CSM București, una dintre principalele rivale la podiumul Ligii Zimbrilor la handbal masculin.potaissa turda

O echipă cu care „Magnificii” s-au luptat pentru poziția secundă, în ediția trecută de campionat, până în ultimele etape.

29 – 27 scor final și victorie pentru Potaissa Turda, după ce la pauză, tabela de marcaj consemna un avantaj de patru goluri pentru turdeni, 16-12.

La finalul primei părți a jocului ecartul putea fi mai mare, dacă handbaliștii Potaissei ar fi fost mai concentrați, în anumite faze, atât în atac, unde s-a ratat copilărește, cât și în apărare.

Mai ales că formația bucureșteană a primit mai multe sancțiuni de eliminare pentru două minute, la un moment dat, CSM București evoluând în doar 4 jucători de câmp.

În a doua repriză, la adăpostul celor 5-6 goluri în avans, tehnicianul turdenilor, Horațiu Gal, a decis schimbarea portarului, pentru a da minute de joc celei mai noi achiziții a Potaissei Turda, portarul Richard Freiwald.

Freiwald a fost transferat de la CSM Bacău, având în vedere că goalkeep-erul Ionuț Irimuș este accidentat, iar singurul portar valid era George Șelaru.

Spre finalul partidei, apărarea celor de la CSM a pus reale probleme turdenilor, astfel că partida s-a încheiat cu doar două goluri avans pentru Potaissa Turda, care ocupă după disputarea etapei a șaptea din prima ligă masculină de handbal, locul al patrulea, cu 15 puncte. De remarcat căderea, din ultimul minut și jumătate a apărării turdene, când bucureștenii au reușit să marcheze trei goluri. 

Pentru formația turdeană au reușit să marcheze Szoke Marius Alin și Gabriel-Florinel Dumitriu,c âte  6 goluri, Thalmaier Roland, 4, Georgică Cîntec și Alexandru Alin Ghivil, câte 3, Talas Elemer Huba, Daniel Pop și Radu Cristian Ghiță, câte două, iar Miloš Dragaš,  o reușită.

Linia de clasament a turdenilor arată 5 victorii și două înfrângeri, un golaveraj pozitiv +16, după marcarea a 203 goluri și primirea a 187.

Etapa viitoare, turdenii se deplasează la Buzău, pentru partida din etapa a 8-a, contra celor de la  ACS HC BUZĂU 2012.

Partida este programată să se desfășoare duminică, de la ora 17.30, în Sala Romeo Iamandi din Buzău.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh