29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cinci dintre componenții formației turdene AHC Potaissa Turda intră azi în luptă pentru calificarea Naționalei României la Campionatul Mondial de handbal masculin 2023. Un al șaselea, este component al Naționalei Republicii Moldova.

Cristi GHIȚĂ, Roland THALMAIER, Gabriel DUMITRIU, Marius SZOKE și Alex GHIVIL sunt convocați de selecționerul Xavier Pasqual faza 1 a turneului de calificare la Campionatului Mondial din 2023, cu partide care încep azi. La Cluj-Napoca.

Un al șaselea handbalist de la Potaissa, Roman ZACACIURIN, a fost convocat la echipa națională a Republicii Moldova.

Meciurile din cadrul turneului de calificare pentru Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2023 se desfășoară în perioada 7-9 ianuarie 2022, în Sala „Horia Demian” de la Cluj – Napoca şi sunt în direct la TVR 1 şi TVR 2. România trebuia să joace trei meciuri, însă o știre de ultimă oră informează că doar două partide se vor juca, după ce noul val de Covid a început să facă ravagii în mai multe echipe de handbal.

Un comunicat al Federației Europene de Handbal (EHF) anunță că federația cipriotă a cerut retragerea din turneul de calificare din România, din 7-9 ianuarie, din cauza mai multor îmbolnăviri din lot.

EHF precizează că, potrivit regulamentelor în vigoare, meciurile la care trebuia să participe echipa din Cipru vor fi câștigate de adversari cu 10-0 (și 2 puncte în clasament).

Ciprul se alătură astfel altor două naționale care nu au venit în decembrie în România. Elveția și Iran au renunțat atunci la Trofeul Carpați, tot din cauza unor îmbolnăviri.

Naţionala de handbal masculin a României încearcă de 11 ani să revină la un campionat mondial, acesta fiind unul dintre motivele pentru care șefii Federației Române de Handbal au apelat, din nou, la serviciile spaniolului Xavier Pascual pe banca tehnică, aflat la al doilea mandat ca selecţioner al României.

Iată programul partidelor din turneul desfășurat la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor Horia Demian:

România – Israel – vineri, 7 ianuarie, de la 18.00, în direct la TVR 1

Israel – Republica Moldova – sâmbătă, 8 ianuarie, ora 15.00, în direct la TVR 2

Republica Moldova – România – duminică, 9 ianuarie, ora 18.00, în direct la TVR 1.

Le ținem pumnii turdenilor din naționale, dar și întregii noastre reprezentative!

 

 

 

                                               

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh