13
Sam, Aug
16 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cea de-a doua fază a proiectului Biletul de Sănătate s-a încheiat cu peste 60.000 bilete de autobuz obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni. Stația de Sănătate s-a redeschis în data de 23 august 2021, lângă stația Memorandumului Sud din Cluj-biletul de sanatateNapoca. În cele cinci luni și jumătate de funcționare, clujenii au făcut 1 milion 200 de mii de genuflexiuni, cumulând peste 120.000 minute de mișcare.

 

Stația de autobuz smart a funcționat în perioada august 2021 - ianuarie 2022,  între orele 08.00-20.00. Proiectul, inițiat de SPORTS FESTIVAL, a fost susținut în cea de-a doua etapă de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și de parteneri privați care au susținut contravaloarea biletelor emise:

  • Sykes România
  • BRK Finacial Group
  • Metropolitan Life
  • SPORTS FESTIVAL

 

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: Ne bucurăm că am inițiat un proiect cu o priză atât de mare la public și că am determinat atât de multă lume, de toate vârstele, să facă mișcare. Toate acțiunile noastre de când am lansat SPORTS FESTIVAL au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung.

 

Primele Bilete de Sănătate

Prima stație sportivă smart din România a fost lansată în 2020, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos: făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate și a fost valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.

 

Softul aparatului utilizat identifică genuflexiunea făcută de participant, număra o serie de 20 și emite un bilet de bus valid pentru o călătorie în rețeaua CTP Cluj Napoca (zona urbană). Sports Festival a susținut contravaloarea bilelor emise în primele 2 săptămâni de campanie ale proiectului-pilot. După cele 2 săptămâni de campanie, Biletul de Sănătate a primit o stație de bus permanentă care a funcționat până la finalul anului 2020. Stația a fost adoptată de o serie de parteneri privați care au susținut costul biletelor emise gratuit cetățenilor, în schimbul a 20 de genuflexiuni: Banca Transilvania, NTT DATA Romania, AROBS și Terapia.

 

În total, de la începutul proiectului până acum, perioada 2020 – 2022, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni.

 

Biletul de Sănătate este un proiect dedicat comunității. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică această mișcare. Proiectul a adus tehnologia în stradă și a creat o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul primit, iar mișcarea aleasă a fost una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.

 

Proiectul Biletul de Sănătate este inițiat de SPORTS FESTIVAL, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Dezvoltat de Life is Hard și în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh