18
Joi, Apr
16 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
În urma discuțiilor apărute în spațiul public privitoare la Clubul de Fotbal A.C.S. Sticla Arieșul Turda, simțim datoria de a clarifica o serie de informații. În special ca urmare a menționării unui necesar financiar considerat de către unii a fi prea ridicat, mai precis suma de 100.000 lei pe lună. Astfel, pentru început considerăm necesară trecerea în revistă a tuturor grupelor de jucători pentru o imagine de ansamblu a întregului club.
Echipa de seniori, aflată în Liga a III-a, are înscriși în competiția F.R.F. 22 jucători. De asemenea clubul are opt grupe de juniori, din care cinci sunt înscrise în competiția organizată de Asociația Județeană de Fotbal. Mai precis, echipele aflate în competiție sunt compuse din Juniorii U19 – 24 jucători, U15 – 19 jucători, U13(1) – 15 jucători, U13(2) – 18 jucători, U11 – 24 jucători. Grupele neîncrise în competiție sunt: Juniorii U13 – 28 jucători, Juniorii 2013-2014 – 25 copii, Juniorii 2015-2016 – 30 copii. În total avem 22 jucători la echipa de seniori, respectiv 184 copii dintre care 131 sunt legitimați.
De asemenea, în cazul copiilor, în decursul anului precedent (până în toamnă), aceștia au efectuat 22 de meciuri acasă. Acestea au inclus în costuri asigurarea arbitrajului și a medicului. Mai mult, un număr egal de meciuri (22) au fost în deplasare. Acestea din urmă au necesitat suplimentar costuri de transport (cu mențiunea că a fost asigurat transportul copiilor cu autocarul fără sprijinul părinților așa cum se proceda uneori în trecut). Cheltuielilor clubului li se pot adăuga inclusiv noile treninguri de prezentare și echipamente de joc achiziționate pentru grupele de Juniori U11, U15, U13(1), respectiv U13(2) (a se vedea postările anterioare de pe pagina oficială de Facebook a clubului). De asemenea, copiii de mingi care participau la meciurile echipei din Liga a III-a primeau la fiecare meci disputat acasă apă plată și dulciuri.
În decursul noii conduceri numărul copiilor a crescut semnificativ, grăitor în acest sens fiind cele 67 de legitimări noi, respectiv 12 asimilări. Tot ca urmare a creșterii numărului de copii a fost necesară mărirea numărului de antrenori, astfel, Clubul beneficiază în prezent de doi antrenori noi care coordonează Juniorii U19 (domnul profesor Cornel Morea) și Juniorii 2015-2016 (domnul profesor Alexandru Șerban).
Privitor la randamentul și excelența echipelor A.C.S. Sticla Arieșul Turda, ne putem mândri cu faptul că reînființata echipa de Juniori U19 se află pe prima poziție a clasamentului în campionat, din totalul de opt meciuri disputate în tur, au adus șase victorii și două rezultate de egalitate (fără înfrângeri). Datorită rezultatelor U19, patru jucători sunt în pregatire cu lotul echipei mari. Acest fapt confirmă astfel excelența și buna pregătire a tinerilor jucători. Juniorii U15 ocupă locul șase în campionat având la activ trei victorii și cinci înfrângeri. În cazul seniorilor, au fost acumulate patru victorii, două rezultate egale și nouă înfrângeri. Este de menționat faptul că începutul greoi (un singur punct în primele cinci etape) nu a descurajat echipa, astfel punctajul a fost redresat existând o vizibilă îmbunătățire a situației. Cu toate acestea, în realitate, diferența punctajelor din clasament indică faptul că echipa poate atinge cel puțin locul cinci (existând doar două puncte diferență). În cazul celorlalte echipe, datorită regulilor stabilite de către Asociația Județeană de Fotbal Cluj, ținand cont de situația pandemică, rezultatele celorlalte echipe înscrise în campionat nu se contabilizează scorul și clasamentul.
Dorim de asemenea să precizăm faptul că pe lângă alte turnee la care copiii au participat în cadrul competițiilor anului trecut, în care Clubul a suportat transportul și taxele de participare a micilor fotbaliști, anul acesta îl începem cu un nou turneu la care echipa de copii născuți în anul 2014 (antrenați de către domnul profesor Șerban Alexandru) va participa la turneul Brașov Indoor Cup în perioada 18-20 februarie susținul la Brașov.
Având în vedere topicul principal, mai precis costurile A.C.S. Sticla Arieșul Turda, considerăm mandatoriu de avut în vedere faptul că pe langă activitatea jucătorilor mai funcționăm și cu o serie de angajați (medic, maseur, garderobier, magazioner, administrator bază, delegat, personal îngrijire stadion etc), toți cu contracte de muncă înregistrate la forurile competente.
Ca urmare a discuțiilor din spațiul public, dorim de asemenea lămurirea domnului Kolozsi Atilla sperând că sunt suficiente argumentele pentru a solicita suma menționată de către dânsul. Domnule Kolozsi, spre buna informare a dumneavoastră, echipa Unirea Dej (pe care ați evocat-o drept exemplu) are un buget alocat care îl depășește pe cel discutat în privința clubului nostru. În cazul acestora este alocată suma de 1,5 milioane de lei pe an. Dincolo de acest buget, Unirea Dej beneficiază suplimentar de numeroși sponsori și drepturi de televiziune, astfel, pe lună au un buget minim de 200.000 lei. Desigur, ați avut ocazia, din nou, să răspândiți informații eronate în spațiul public, din nefericire pentru aceasta nu putem mulțumi!
Tot din categoria criticilor publice, de această dată regăsite în spațiul on-line, amintim pagina de Facebook a USR PLUS Turda, care a considerat inadmisibil ca alimentația și apa plată să nu fie asigurată copiilor și juniorilor. Menționăm faptul că atât acasă cât și în deplasare acestea le sunt asigurate de către A.C.S. Sticla Arieșul Turda. Evident, în lipsă de informații a fost gratuit, dar nefondat, atacul grupului USR PLUS. Cu toate acestea ne bucurăm de grija pe care o purtați celor mici și atenția domniilor voastre direcționată către clubul de fotbal turdean.
Spre știința tuturor, în special a criticilor, suma de 100.000 lei / lună a fost acordată Clubului A.C.S. Sticla Arieșul Turda în mod constant în ultimii trei ani, cu toate că prețurile produselor și costurile susținerii unui club au fost în creștere! De asemenea, considerăm nepotrivită compararea clubului turdean de fotbal cu alte cluburi având în vedere faptul că A.C.S. Sticla Arieșul Turda este susținută în totalitate de către Primăria și Consiliul Local Turda.
În privința infrastructurii dorim să transmitem faptul că suntem optimiști. Chiar dacă de mulți ani nu au mai fost efectuate reabilitări la stadionul actual, începând cu acest an, cu sprijinului domnului primar, începe construcția noii baze sportive care cuprinde, de asemenea, un nou teren sintetic de dimensiuni reale, aflate în apropierea Sălii Polivalente de Sport care prinde tot mai mult contur în fiecare zi.
În cele din urmă, desi mulți se dovedesc a fi împotriva sportului și a dezvoltarii fotbalului la nivel local, transmitem deosebite mulțumiri și apreciere domnului primar Cristian Octavian Matei pentru toată susținerea acordată Clubului A.C.S. Sticla Arieșul Turda. Îi îndemnăm pe toți iubitorii de sport să fie optimiști, păstrători ai valorilor sănătoase și benefice și le transmitem tuturor faptul că pragmatismul și munca are rezultate mai mari și mai vizibile decât simplele și eronatele atacuri gratuite.
 
Președinte,
Florin Potora
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh