20
Sam, Apr
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

București, 23 Februarie, 2022- Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) dorește să atragă încă o dată atenția Guvernului, în mod special Ministerului Educației, asupra faptului că elevii din România merită o vacanță de două săptămâni în luna februarie. În acest sens, vineri, 25 februarie, pe aproape toate pârtiile din România, toți elevii vor putea, timp de jumătate de zi, să schieze gratuit, pe baza carnetului de elev, fără să achite taxa pentru instalațiile de cablu.

“Ne dorim ca ziua de 25 februarie să fie dedicată sportului de iarnă și tinerilor. Vrem să încurajăm părinții și copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania. Elevii din România trebuie, la fel ca toți ceilalți din Europa, să aibă parte de două săptămâni de vacanță de iarnă, în primul rând pentru a practica sport. Vrem să încurajăm părinții și copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania”, a declarat Iancu Șerbănescu, presedintele ATCR.

Acestui demers s-au alăturat atât administratorii pârtiilor de la Azuca, Sinaia, cât și Cheile Grădiștei, sau Arena Platos (Jud. Sibiu), Buscat Resort  (Jud. Cluj). Mai multe detalii despre inițiativă și orele între care se desfășoară pe fiecare pârtie, găsiți pe paginile de social media ale fiecăreia.

 

Elevii pot schia gratuit a doua jumătate a zilei de vineri pe pârtiile din: Azuga, Muntele Mic, Sinaia, Buscat, Cavnic, pârtia Bucovina, pârtia Oprea (Întorsura Buzăului), Vartop (Arieșeni), Staja, Muntele Mic, Semenic – Valiuc, Arena Platos- Păltiniș, pârtia Durău (jud. Neamț), pârtia Băișoara (jud Cluj), pârtiile Mărișel (jud. Cluj), Suior (jud. Maramureș), pârtia Cavnic (Maramureș), pârtia Bucovina, pârtia Oprea ( jud. Buzău), pârtia Dealu Negru (jud. Suceava), Șureanu, Borsec (jud. Harghita), Homorod (jud. Harghita), Ciumani, Havas Bucin, pârtia Bogdan-Praid, Harghita Băi, Mădăraș Harghita, Șumuleu Ciuc (jud. Harghita), pârtia Sovata.

 

La începutul lunii februarie, Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) alături Aliana pentru Turism (APT au solicitat, printr-o scrisoare deschisă, reintroducerea vacanței de iarnă din luna februarie în noua structură a anului scolar 2022-2023. De asemenea, cele două organizații au cerut Ministe

 

 

 

rului Turismului și Antreprenoriatului să se implice și să susțină miile de companii din România din ambele domenii care au fost afectate de această decizie. De asemenea, ATCR a inițiat și o petiție și îi încurajează pe toți cei care vor să susțină reluarea vacanței de iarnă pentru copii, să o semneze. Mai multe detalii găsiți pe https://www.petitieonline.com/vrem_vacanta_i_luna_februarie_2023_pentru_copii. Membrii APT au semnat deja petiția inițiată de ATCR.

 

Despre Asociația Transportatorilor pe Cablu din România

Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) este singura entitate reprezentativă pentru domeniilor schiabile din România și a fost înfințată în anul 2007. Peste 90% din Transportatorii pe Cablu din România sunt membrii ATCR din dorința de a dezvolta turismul montan și de a avea o viziune unitară la nivel național. Peste 60 de domenii schiabile din România fac parte din Asociația Transportatorilor pe Cablu din România. Domeniile însumează peste 700 de hectare de pârtii de schi, dispersate pe 51% din județele din România. Circa 2 milioane de schiori au beneficiat de serviciile pârtiilor ce fac parte din ATCR, în sezonul 2020-2021.

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh