16
Ma, Apr
14 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

populare pesti lac rediu si tureni avps potaissa turda

Asociația Potaissa Turda a repopulat doua lacuri din proprietatea sa. Acțiunea face parte dintr-un plan mai amplu care cuprinde întreaga baza piscicola din patrimoniul asociației turdene, inclusiv apele curgătoare din zona sa de activitate.  populare lacuri Rediu si Tureni caras  platica
Intr-o prima faza au fost repopulate lacurile asociaţiei de la Rediu si Tureni cu o cantitate totala de 2 tone de pești aduși de la o crescătorie specializată din Ungaria.
Dintre aceștia 1000 de kilograme au fost eliberați în lacul Tureni, iar 1000 de kilograme în lacul Rediu ambele lacuri fiind foarte căutate de membri asociației de primăvara pana toamna târziu.populare pesti lacuri ale asociatiei vanatorilor si pescarilor sportivi potaissa turda
Peștii care au ajuns în cele doua lacuri sunt din speciile Caras si Plătică. Exemplarele cu care s-a populat în această dimineaţă cântăreau fiecare, cel puţin 400 de grame.
După aceasta repopulare, pe cele doua lacuri pescuitul este interzis pentru o perioadă de 12 zile, perioadă de timp necesara pentru ca peștii nou veniți să se acomodeze cu noul habitat. Toți peștii aduși din Ungaria au ajuns in noile habitate, doar câteva exemplare având de suferit de pe urma distanţei mari pe care au parcurs-o.lacul tureni
Directorul Asociației Potaissa Turda, Marius Masca, spune ca in toamna lacurile vor mai fi populate cu alte specii de pești.
Membrii asociației doresc ca in cea mai scurta perioada sa amenajeze lacul Tureni.
In vecinătatea dealului care mărginește lacul se urmărește amenajarea unei parcări, astfel încât pescarii împătimiţi să aibă toate condiţiile pentru satisfacerea pasiunii lor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh