21
Ma, Mai
9 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

radu-bica-stadion-uefa-cluj-napoca

Turdeanul Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost gazda unei delegaţii UEFA, care a vizitat Clujul pentru a vedea la faţa locului stadiul lucrărilor la noul stadion. La şantierul noului stadion Cluj Arena, a avut loc vizita reprezentantului comisiei de licenţiere a UEFA, Thierry Favre. Acesta a fost invitat la Cluj, alături de preşedintelecomisiei de licenţiere FRF, Viorel Duru, pentru a se consulta cu reprezentaţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai consorţiului câştigător al licitaţiei pentru construirea şi execuţia stadionului, în privinţa condiţiilor de omologare ale Cluj Arena, conform normelor forului fotbalistic european.

Thierry Favre a formulat cu acest prilej unele recomandări şi a propus linii de acţiune privind evoluţia construcţiei stadionului, astfel încât, la data omologării, acesta să se încadreze în standardele normative fotbalistice existente la acel moment. Astfel, s-au discutat probleme punctuale de natură tehnică privind edificarea spaţiilor de acces şi a locurilor pentru persoanele cu dizabilităţi, numărul de locuri pentru sectorul VIP şi super VIP, numărul maxim de studiouri de televiziune din incinta arenei, accesul reporterilor la „flash interviu”, numărul de grupuri sanitare, numărul de locuri din sala de conferinţe etc.

Totodată, reprezentatul comisiei de licenţiere a UEFA a recomandat contactarea, cu cel puţin un an înainte de data terminării şi omologării stadionului, a unei firme de management care să se ocupe de administrarea complexului sportiv pentru valorificarea spaţiilor din incinta acestuia (teren, pista de atletism, sala de conferinţă, etc.), din punctul de vedere al recuperării costurilor sau al întreţinerii construcţiei.

Vizita domnului Thierry Favre la Cluj a fost una deosebit de utilă din perspectiva punerii la punct a unor detalii tehnice ale construcţiei, astfel încât la finalizarea acesteia, Cluj Arena să poate fi omologată conform standardelor UEFA. Având în vedere faptul că domnul Favre are o vastă experienţă în activitatea de licenţiere a stadioanelor din Europa, putem afirma faptul că toate recomandările pe care dânsul le-a făcut în cadrul întâlnirii de astăzi ne dau o mare încredere în reuşita omologării cu succes a acestui edificiu sportiv .”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh