25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

sedintacl-campia-17-iulie-1Sală plină, ca niciodată, la ședința extraordinară a Consiliului local din Câmpia Turzii din 17 iulie, ora 13. În sală erau atât apropiați ai consilierului local PC Avram Gal, cel care dorea să-i ia locul viceprimarului PNL Dorin Lojigan, cât și susținători, mai importanți, ai acestuia din urmă. În sală și-au făcut apariția senatorul PNL, Marius Nicoară, consilierul județean PNL, Mihai Seplecan, fostul subprefect liberal, Mihnea Iuoraș, consilierul județean PD-L, Rareș Rusu, deputatul conservator, Ioan Moldovan, șivicepreședintele PNL Turda, Cristian Felezeu. Cu toții aveau să asiste la o adevărată lovitură politică dată de UDMR, prin vocea consilierului local Bene Andrei care, încă din debutul ședinței, a luat cuvântul pentru a anunța: ”În urma unei decizii de ultimă oră al Consiliului Director UDMR, consilierii UDMR Câmpia Turzii nu vor participa la această ședință!”. Un anunț pe cât de lapidar, pe atât de surprinzător pentru aproape toată lumea din sală, după care Bene Andrei și colegul său Csutak Ludovic au părăsit sala.

sedintacl-campia-17-iulie-2În absența celor doi consilieri locali, nu mai putea fi obținut cvorumul necesar pentru revocarea din funcție a viceprimarului Dorin Lojigan, de 50 % plus 1 din totalul membrilor Consiliului local Câmpia Turzii, astfel că ”puciul” pregătit de Avram Gal și aliații săi a fost cel puțin amânat.

Momentul de surprindere totală a fost folosit de viceprimarul Dorin Lojigan pentru a anunța că, din acel moment, consilierii PNL Câmpia Turzii au decis să se retragă din grupul de consilieri USL constituit la momentul alegerilor din 2012, înțelegând să facă parte dintr-un grup separat, al consilierilor liberali.

Pentru a explica cititorilor noștri ce s-a întâmplat, am obținut o declarație politică, în exclusivitate, din partea conducerii UDMR Câmpia Turzii, care explică de ce membrii acestui partid au înțeles să nu edeze mașinațiunilor de culise întreprinse în ultima perioadă de Avram Gal. Redăm mai jos, declarația politică intitulată ”De ce UDMR din Câmpia Turzii nu are încredere în coaliția de guvernământ ?”: ”Este de știut faptul, că UDMR-ul reprezintă minoritatea maghiară din oraș, în procent de aproximativ 7% din populație și are doi consilieri locali.

sedintacl-campia-17-iulie-3Ca structură organizatorică, deciziile se iau de către executivul format din 30 de persoane și de un Comitet Director format din 7 persoane, care decid prin vot secret –fără președinte-despre toate acțiunile de urmat ale reprezentanților lor.

Președintele este ales de adunarea generală și are obligația să prezinte Comitetului Director situația politică creată în toate cazurile. Comitetul Director hotărăște atât acțiunile președintelui, cât și ale consilierilor locali  și a consiliului de administrație după caz.

În luna iulie președintele informează despre situația politică creată ca urmare a inițiativei  unui grup de  consilieri format din consilierii PSD, PC si PP-DD având ca scop schimbarea viceprimarului Lojigan Dorin. Cunoscând faptul că majoritatea se poate forma numai cu sprijinul consilierilor UDMR, într-un cuvânt balanța care decide eventualele majorități – de stânga sau de dreapta – UDMR-ului îi revine sarcina să facă pace și să stingă dorințele de interese și orgolii personale ale fiecărui consilier sau partid în parte.

sedintacl-campia-17-iulie-4Din experiență cunoaștem faptul că, de nenumărate ori, UDMR-ul a fost invitat să vină în sprijinul formării unor majorități ca, după rezolvarea problemelor să fie neascultat și dat la o parte.

Având în vedere cele expuse mai sus și că partidele formează și desfac alianțele după bunul lor plac producând neînțelegeri și neîncredere între consilierii aleși, Comitetul Director al UDMR Câmpia Turzii hotărăște:

  1. La ședința ordinară din data de 17 iulie 2014 consilierii locali UDMR vor părăsi sala și nu vor participa la dezbateri.
  2. După această dată conducerea UDMR va rediscuta cu majoritatea modalitățile de sprijin în vederea realizării proiectelor importante în beneficiul locuitorilor municipiului.”
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh