25
Joi, Apr
5 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul Ioan Moldovan, ales la Câmpia Turzii pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu, în prezent membru al Partidului Conservator a pierdut procesul cu Agenția Națională pentru Integritate de la Curtea de Apel Cluj.

Cererea lui Ioan Moldovan, ca reclamant, în contradictoriu cu ANI, a fost  judecată  în dosarul 435/33/2014, înregistrat la data de Thumbnail image01.04.2014 la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect conflict de interese/incompatibilitate – constatate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Instanța a emis Hotărârea  300/2014 din  09.07.2014, pe site-ul acestei instituții fiind publicată soluția pe scurt: ”Respinge contestaţia formulată de reclamantul MI în contradictoriu cu ANI. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.07.2014”.

ANI a constatat că deputatul Ioan Moldovan ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. ELIAN RESTAURANT S.R.L” Odată cu Moldovan, Agenția Națională de Integritate a constatat în cazul altor 31 parlamentari (21 deputați și 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Dacă deputatul Moldovan va pierde în instanță și recursul pe care îl va face, cu siguranță (pentru că este în joc o sumă mare de bani: salariul de deputat, cheltuielile decontate în toată această perioadă și o pensie frumușică), își va putea pierde funcția din Parlamentul României pentru că, potrivit Legii 176/2010, ”fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al […] incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh