19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageȘi așa va rămâne pentru încă o perioadă nedeterminată de timp. Unii ar putea spune că viceprimarul Lucian Varo a căzut victima războiului deschis care s-a declanșat la Cluj între reanimata "Alianță DA" (dintre PNL și PDL) și PSD – PC. Este o luptă cu "croșee" de dreapta și de stânga. Cu dreapta lovește noua alianță, majoritară în Consiliul Județean și Consiliul Local Turda, cu stânga ripostează ceilalți, prin Instituția Prefectului Județului Cluj. Unii fac, alții desfac,

ce încearcă să construiască unii ziua, năruiesc ceilalți în timpul nopții. Toată lumea este în gardă, luptele se dau de pe redute, nimeni nu cedează, conflictele nu se atenuează, dimpotrivă, ele escaladează pe zi ce trece.

După ce v-am informat, în cursul zilei de ieri că Ioan Gheorghe Vușcan, Prefectul Județului Cluj, a reușit să-l readucă în scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean pe Ioan Oleleu, iată că azi vă mai dau o informație în premieră: același prefect a lăsat municipiul Turda fără viceprimar, pentru cine știe câtă perioadă de vreme. Cum? Prin aceeași metodă prevăzută de lege: atacarea hotărârii care l-a adus în funcție, la instanța de contencios administrativ. De fapt, prefectul Ioan Gheorghe Vușcan a atacat nu mai puțin de patru Hotărâri ale Consiliului Local Turda, cele cu numărul 276 și 277 din 11 decembrie 2013 și, respectiv, cele cu nr. 5 și 6 din 31 ianuarie 2014.
Prin Hotărârea Consiliului Local Turda nr. 5 și 6 din 31 Ianuarie 2014, aleșii locali refuză să dea curs solicitării făcute prin procedura prealabilă de a anula HCL 276 și, respectiv, 277 prin care viceprimarul Lucian Nemeș a fost schimbat din funcție fiind înlocuit cu Lucian Varo.
Decizia luată de Consiliul Local Turda atunci a fost: "Se aprobă menţinerea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda nr. 276/11.12.2013 privind schimbarea din funcție a viceprimarului municipiului Turda, domnul Lucian Bogdan Nemeş și a HCL nr. 277/11.12.2013 privind alegerea viceprimarului municipiului Turda".
Dacă de atunci și până în prezent, prefectul Vușcan nu a considerat că prin cele patru HCL emise, Consiliul Local Turda a comis o ilegalitate, iată că, în ultimele zile, el s-a răzgândit. Coincidență? O mai bună documentare? Dumneavoastră ce credeți?
Cert este că, prin decizia prefectului de a ataca în contencios administrativ cele patru hotărâri s-a produs următorul efect: Municipiul Turda nu mai are viceprimar. Prin actul prefectului Lucian Varo își pierde poziția de viceprimar, rămânând simplu membru al consiliului local, ales pe lista PP DD.
Secretarul Municipiului Turda, Paula Popa, ne-a declarat că Primăria Turda va rămâne fără viceprimar până când instanța de contencios va stabili cine este viceprimarul municipiului Turda.
O decizie mai rapidă în acest caz ar putea veni din dosarul deschis la aceeași instanță de fostul viceprimar, Lucian Nemeș, cu numărul 1517/117/2014 având ca obiect "suspendare executare act administrativ", și care are programată proxima înfățișare la data de 4 iulie 2014.
Revenind, în încheiere la războiul deschis care se poartă între aceste entități politice, sursele noastre ne-au dezvăluit că, în cadrul PNL Cluj, se pregătesc pentru mâine,mai multe plângeri, inclusiv penale, contra prefectului Ioan Gheorghe Vușcan, principala acuzație care îi este adusă fiind aceea de abuz în serviciu.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh