25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageLiderul PSD Turda, Cristian Matei, continuă să se afle în urcare din punctul de vedere al carierei sale politice. După ce a fost liderul USL în Consiliul Local Turda, din poziția de consilier local, iată că șeful social democraților turdeni va ajunge consilier județean, având posibilitatea să-și ajute colegii de partid în confruntările politice de pe scena județeană unde nou constituita alianță PDL-PNL vor să preia puterea absolută și să trimită PSD în opoziție.

Cristian Matei și-a dat, oficial, acceptul pentru a deveni consilier județean, el fiind următorul pe lista comună a USL cu care acea alianță a participat la alegerile din 2012. Locul în cauză a devenit vacant ca urmare a demisiei consilierului județean liberal, Rareș Pop. Acesta a fost arestat miercuri noaptea, înainte de miezul nopții, pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA, Rareş Vasile Pop este acuzat de desfăşurarea de activităţi ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase. Liberalul și-a dat apoi demisia din funcția de consilier județean, urmând să lase locul celui care era pe poziția următoare în lista de candidați ai USL, adică social democratului turdean Cristian Matei.

După vacantarea postului de consilier județean de către forul legislativ județean și depunerea jurământului de către Cristian Matei, PSD va avea nouă consilieri județeni, în timp ce liberalii vor rămâne cu opt. Structura Consiliului Județean Cluj, înaintea formării a tot felul de alianțe politice pentru preluarea puterii mai conține 12 consilieri județeni democrat liberali, trei PP DD și cinci UDMR. PNL-PDL dețin majoritatea, cu 19 voturi, iar dacă acestora li se aliază membri UDMR din CJ Cluj, s-ar putea forma o coaliție ce ar deține majoritatea absolută în forul deliberativ județean.
Cristian Matei a depus la biroul juridic al Consiliului Județean și o declarație pe proprie răspundere conform căreia nu se află în stare de incompatibilitate în cazul în care ar deveni consilier județean, acest for nefiind acționar la Compania de Apă "Arieș", unde acesta este director general, nici la societatea comercială Turda Salina Durgău, al cărui președinte al Consiliului de Administrație este același Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh