19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

rozalia-crisanDupă desfășurarea ședinței Consiliului Local Turda de joi, când aleșii locali au decis încetarea mandatelor mai multor membri ai Consiliilor de Administrație de la  SC Turda Salina Durgău SA și SC Domeniul Public SA Turda, am aflat că mai mulți dintre ei s-ar fi putut afla în situație de incompatibilitate, adică o poziție interzisă de legislația actuală.

Printre aceștia s-ar putea afla, în primul rând, consilierul local PD-L Paul Cățănaș, despre care am aflat de la directorul societății care administrează Salina și bazinul de înot că a fost angajat la acest din urmă obiectiv. Un alt consilier, tot PD-L, de fapt, chiar liderul de grup al acestui partid, s-ar putea afla în aceeași situație, doar că din alte motive. Este vorba de Sorin Bichiș, a cărui fiică are un contract de închiriere cu SC Turda Salina Durgău SA. Lor li se alătură PNL-istul  Ovidiu Micu, a cărui firmă a închiriat spațiu, și ea, în parcarea de la Salină.

nemes-crisanToți trei consideră că nu se află în această nedorită situație de incompatibilitate, însă așa spuneau, în urmă cu câtva timp și fostul viceprimar Lucian Nemeș sau consilierul local PSD, Nicolae Roș, ambii declarați, în prezent, incompatibili de către Agenția Națională pentru integritate.

Consilierul local Radu Panait, spre exemplu, a anunțat, pentru a nu avea surprize, că se abține de la votarea proiectelor care aveau legătură cu Turda  Salina Durgău, societate al cărui angajat este.

La finalul ședinței, Dealtfel, doi dintre consilierii care au refuzat inclusive să primească buletine de vot, declarând că nu vor participa de la votul respectivelor proiecte de hotărâre, au anunțat că vor ataca toate Hotărârile Consiliului Local în cauză, pentru că nu s-a respectat principiul reprezentativității partidelor din acest for în comisia pentru selecția candidaților pentru funcția de membru al Consiliilor de Administrație de la cele două societăți subordonate municipalității. Rozalia Crișan, consilier local PP DD, a acuzat acest lucru, cu toate că ea însăși a refuzat să facă parte din comisia în cauză, chiar dacă a fost propusă, alături de Florin Bugnar (PD-L), Ovidiu Micu (PNL), Emil Molnar (PSD) și Kollar Carmen (șef  Birou Resurse Umane din cadrul Primăriei Turda).

Iată cum și-a certat colegii Rozalia Crișan: ”Domnule primar, stimaţi colegi, stimaţi reprezentanţi ai presei, mi-a fost dat azi, pentru prima dată, să mă amuz într-o şedinţă de consiliu local. Din păcate, trebuie să recunosc că ar trebui să fim trişti, chiar foarte trişti. Mi-a fost dat ceea ce niciodată nu mi-aş fi imaginat pe margine şi nu astăzi, aici, că se poate întâmpla într-un consiliu local, adică se poate întâmpla, să se voteze, chiar şi proprii oameni, împotriva oamenilor pe care dânşii i-au desemnat. Adică noi îi votăm, îi propunem, spunem că sunt foarte buni,  după doi ani, fac excepţie de Salină, acolo a fost interimat, nu intră în discuţie. La Domeniul public, păi noi i-am votat, noi le-am analizat dosarele în urmă cu aproape doi ani, i-am girat. Pe ce motive îi schimbăm? Nu accept nici o motivaţie cum că acum trebuie să intrăm în legalitate. Păi ce am făcut până acum stimaţi colegi?”, s-a întrebat retoric Rozalia Crișan.

Lucian Nemeș, consilier local PP DD a declarat, la rândul său, la finalul ședinței: ”Noi o să ne rezervăm dreptul să atacăm aceste hotărâri pe care astăzi consiliul local le-a luat, datorită faptului că după ştiinţa mea există 4 grupuri politice în Consiliul Local Turda, respectiv grupul PDL-UDMR, care astăzi în comisie are doi reprezentanţi, grupul PSD care vine cu un reprezentant,  grupul PNL care vine cu încă un reprezentant şi noi care avem 23,80 % din Consiliul Local Turda, nu avem nici un reprezentant. Dacă se demonstrează clar că la Turda legea nu se respectă, în măsura în care până luni aceste hotărâri nu vor fi modificate, o să le atacăm cu plângeri prealabile la Consiliul Local Turda şi o să depunem memorii la Instituţia Prefectului şi, după cum stau lucrurile, sunt ferm convins că aceste hotărâri vor fi anulate”, a amenințat Nemeș.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh