26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cluj-napocaAm rămas datori, din numărul trecut, unde am publicat sumele mici alocate de Consiliul Județean pentru sportul turdean, cu banii dirijați din aceeași sursă spre activități culturale din zona noastră.

În ultima ședință a Consiliului Județean Cluj s-au stabilit sume și destinații ale acestora și la capitolul cultură, nominalizându-se, printr-o hotărâre a acestui for  beneficiarii unei sume totale, la nivel județean, de 350,00 mii lei pentru cofinanţarea Programului "Acţiuni de Cultură". Din acei bani, ajung la Câmpia Turzii 5 000 lei pentru Asociaţia Create.Act.Enjoy, ca sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Terapia Prin Artă - un zâmbet pentru fiecare", 7 000 lei la Asociaţia Culturală Aranyosgyeresert - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Festival de cântece şi dansuri - Mohacs - Ungaria", 2 000 lei la Organizaţia pentru Unirea Rromilor - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "8 Aprilie - Ziua Internaţională a Rromilor", 1 000 lei la Asociaţia Banffy Istvan- sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Renaşterea cântecului popular de dor şi drag pe Valea Arieşului"  1000 lei

Asociaţia Banffy Istvan - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Festival de cântece tradiţional". Adică un total pentru municipiul Câmpia Turzii la capitolul cultură de 16 000 lei RON.

Tot de la Consiliul Județean Cluj, prin aceeași hotărâre, au fost nominalizați 2 000 lei pentru Cercul Coral Mixt din Mihai Viteazu, ca sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Activităţi de organizare şi funcţionare a festivalurilor corale în anul 2014". Asociaţia Grup Folcloric Fiii Moţilor din aceeași localitate beneficiază de  4 000 lei  ca sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Promovarea/păstrarea tradiţiilor populare de pe Valea Someşului" (n.a. - trebuie să fie o greșeală întrucât nici moții, nici fii lor, nici Mihai Viteazu nu se află pe Valea Someșului, însă, evident, cei de la Consiliul Județean nu prea sunt obișnuiți să dea bani pentru Valea Arieșului). Un total, așadar, de 6 000 lei pentru Mihai Viteazu, în timp ce unui municipiu de mărimea și importanța Turzii i s-au ”aruncat”, din nou, firimituri, abia 5 500 lei pentru următoarele asociații și activități:

Societatea Carpatină Ardeleana Turda - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Simpozioane şi spectacole cu promovarea umorului, cântecului şi dansului popular", 1000 lei, Societatea Carpatină Ardeleana Turda - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Zile culturale - cunoaşterea patrimoniului cultural din Turda - Plăieşti şi satele de pe Valea Arieşului cu ocazia taberei de vară ", 3 000 lei, și, Asociaţia Josika Miklos - sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Tabăra de dans popular şi tradiţii populare Moldoveneşti", 1500 lei.

Aceasta în timp ce, spre exemplu, Asociaţia Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord primește, ca sprijin financiar pentru cofinanţarea proiectului "Caravana Festivalului de Toamnă al Economiei Germane ediţia 2014, nu mai puțin de 20 de mii lei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh