27
Sam, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

pmp-lansare-1Elena Udrea, aflată pentru a treia oară în municipiul Turda dar pentru prima dată în afara PD-L, a fost principalul vârf de lance cu care noul partid al președintelui Traian Băsescu s-a prezentat în urbea de pe Arieș. Și aceasta nu numai datorită charismei Elenei Udrea ci, mai ales, pentru că turdenii știu că ea, din poziția de ministru a alocat sume foarte importante pentru investiții făcute pe teritoriul  orașului lor.

Întâlnirea cu membri și simpatizanți s-a desfășurat la Cantina Electroceramica, plină și cu ajutorul unor persoane aduse din afară cu autocarul, alături de Udrea prezentându-se în fața turdenilor o seamă de persoane importante din conducerea Partidului mișcarea populară, în frunte cu președintele Eugen Tomac. Cel care i-a prezentat pe colegii săi a fost Adrian Papahagi, președintele organizației județene Cluj a partidului, de Teodor Baconschi, vicepreședintele PMP Cluj, Daniel Funeriu și Elena Udrea, simpli membri, deputații Florin Gheorghe (Constanța), Florin Popescu (Târgoviște), Florin Secară (Vrancea)și Clement Negruț (Alba), președinta PMP Satu Mare, Laura Bota, Claudiu Câmpean de la Cluj și, președintele PMP Turda, Adrian Nap, acesta din urmă fiind un necunoscut pe scena politică turdeană.

pmp-lansare-2Să nu-l uităm pe Marian Morar, din Câmpia Turzii, pe care îl știam șef de cabinet al deputatului conservator Ioan Moldovan. Dacă nu mai este, poate ar fi bine să precizeze public, altfel, ar putea apărea comentarii și răutăți, chiar în sânul Partidului Mișcarea Populară.

Luările de cuvânt au fost translate lin, cu multă inteligență și punctate de alte și alte, informații furnizate de Adrian Papahagi, cel care a spus de la început: ”Partidul Mișcarea Populară crește, suntem o forță și, de aceea, vrem să fim aproape de români. Suntem adevăratul partid de dreapta pe care îl așteptați, suntem alternativa la o guvernare coruptă. România, din păcate, încă nu a înțeles că trebuie să-i apere pe români oriunde s-ar afla ei”, a enunțat câteva dintre convingerile sale Papahagi, anunțând totodată că nu mai departe de mâine, la Cluj, aceiași lideri ai PMP se vor întâlni cu simpatizanții la Casa de Cultură a Studenților, avându-l ca invitat pe primarul Clujului, Emil Boc. ”Suntem cel mai relevant partid de dreapta și vom avea cea mai bună listă de candidați pentru alegerile europarlamentare unde sperăm la un scor cu două cifre. Apoi ne dorim ca viitorul președinte al României să fie candidatul propus de partidul nostru”, a mai spus Adrian Papahagi.

Președintele PMP, Eugen Tomac, le-a spus celor prezenți: ”Avem aici la masă, patru foști miniștri care au făcut performanță și care nu au cedat presiunilor. Putem face mai multe pentru români pentru că urmăm o linie politică, a președintelui Traian Băsescu, care a dovedit că știe face performanță. Iată că, la doar câteva zile de la înregistrarea oficială a partidului au venit alături de noi oameni valoroși cum este Elena Udrea și câțiva deputați valoroși”, a spus Tomac.

pmp-lansare-3Fostul ministru de externe, Teodor Baconschi, și-a construit discursul, cum singur  a mărturisit, pe două imagini surprinse pe drumul spre locul de desfășurare a întâlnirii: replica Lupei Capitolina și Spitalul Municipal Turda. ”Două realități simbolice pentru turdeni sunt Lupa Capitolina și Spitalul Municipal. Dorim un trai mai bun în Uniunea Europeană, care nu este altceva decât refacerea sub semnul democrației a Imperiului Roman, o structură unde te simți apărat. Țara are o dramatică nevoie de o echipă de oameni care și-au făcut studiile de specialitate, care sunt cinstiți, și care pot face ca la Spitalul din Turda să puteți primi servicii specializate de calitate”, a punctat Baconschi, care a conchis: ”Am rămas lângă Traian Băsescu nu pentru că nu a greșit niciodată, ci pentru că linia pe care a trasat-o a fost cea corectă, care trebuie urmată și în continuare.

pmp-lansare-4Deputatul de Alba, Clement Negruț, a avut un discurs mai apropiat de nevoile turdenilor. ”Reindustrializarea României este unul din scopurile noastre iar prioritare vor fi zonele unde acest gen de activitate a performat, unde există oameni care au făcut din muncă viața lor. Este foarte important să înțelegem că într-o țară în care se vorbește de economie de piață trebuie să ai grijă de industrie, de economie în general”, a spus deputatul din județul vecin.

În fine, a venit și rândul vedetei incontestabile a Partidului Mișcarea populară, Elena Udrea, să spună câteva cuvinte celor prezenți. și a vorbit mai mult decât oricare dintre colegii săi. Același discurs motivator și mobilizator din vremea când făcea campanie electorală PD-L. Spicuim: ”Foarte puțini români mai cred azi în clasa politică, foarte puțini mai dau lor girul politicienilor și foarte puțini mai vin la vot. Doar 42 % dintre români au votat la ultimele alegeri. Noi încercăm să-i convingem și pe ceilalți să creadă în aceste principii. 2014 este finalul unei etape în care un om, Traian Băsescu, s-a luptat cu un sistem întreg”, a mai spus Elena Udrea, cea care, așa cum știe toată lumea, este unul dintre cei mai apropiați și fideli colaboratori ai președintelui României. Foarte interesantă a fost afirmația Elenei Udrea, conform căreia, ”discursul nostru nu va fi niciodată împotriva PD-L, ne-am născut ca partid care vrea să lupte cu PSD, să lupte cu USL”, a mai afirmat Udrea.

pmp-lansare-5Cel care a închis prezentarea a fost șeful de campanie al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Florin Popescu, cel care i-a întrebat pe cei prezenți în sală câtor dintre ei li s-a subvenționat rata la bancă de către actualul guvern, răspunsul fiind: nici unuia. Apoi i-a întrebat câți vor plăti mai mult pe benzină iar majoritatea au ridicat mâna. În fine, el a făcut un apel la membri și simpatizanți rugându-i să nu uite de românii din Basarabia: ”Trebuie să facem România Mare. Nu uitați că președintele nostru, Eugen Tomac, este născut acolo și deci este un simbol al acestui deziderat al nostru”, a mai spus Popescu, cel care a cerut unirea ardelenilor, oltenilor și moldovenilor pentru îndeplinirea acestui vis.

La final, mulți dintre cei prezenți s-au fotografiat cu conducerea partidului prezentă la Turda, dar mai ales cu Ele Udrea și Laura Bota, cele două frumoase ale partidului. Atmosfera ne-a adus aminte de lansarea candidaturii primarului Tudor Ștefănie, înaintea alegerilor din 2008, când PD-L ”ataca” Turda tot cu două femei frumoase: Elena Udrea și Raluca Turcan.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh