29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

consilieri-pdl-campiaDemocrat-liberalilor din Câmpia Turzii, conduși de președintele lor, Cristian Haiduc, nu le priește opoziția. Absențe cu nemiluita și prestații foarte slabe, cu luări de cuvânt adesea pe lângă subiect caracterizează activitatea grupului PD-L din Consiliul Local Câmpia Turzii. Din comportamentul tăios și care nu ținea seama de părerile celor din opoziție din timpul mandatului precedent nu a mai rămas nici umbra. Iar această stare de fapt apare tot mai pregnantă tocmai acum, la câteva zile înainte de mitingul anunțat de Partidul Democrat-Liberal, care va avea loc în capitală.

În ultima ședință a Consiliului Local, cei care au participat la cea mai importantă întrunire – pentru că se discuta proiectul de buget supus aprobării plenului – au fost nevoiți să asiste la un spectacol tragi-comic susținut de cei de la PD-L care au plictisit cu ”plânsetul” lor provocat de faptul că nu au avut ocazia să discute bugetul pe comisii de specialitate. Vârful de lance a fost, inițial, Horațiu Bretoiu, ultimul primar (interimar) de dinaintea realegerii lui Radu Ioan Hanga în funcția de edil-șef.

Luarea sa de poziție care s-a dorit a fi una critică, dar constructivă, menită să atragă atenția asupra faptului că actuala coaliție aflată la putere nu i-a consultat pe cei din opoziție în legătură cu construcția bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2014, s-a stins lamentabil când directorul economic al primăriei, Mariana Lazăr, le-a explicat în cuvinte puține dar elocvente modul în care s-a format bugetul.

Remus Filip și Cristian Haiduc au luat și ei poziție acuzându-și  colegii din coaliția aflată la putere de lipsa unui comportament democratic în faza de formare a bugetului. A intervenit administratorul public Petre Pop, nimeni altul decât președintele PSD Câmpia Turzii, care a negat acuzațiile colegilor săi PD-L, interpelându-l în mod direct pe Cristian haiduc, liderul PD-L Câmpia Turzii: ”S-a întâmplat exact ca anul trecut. Nu este vina noastră că nu ați onorat invitația făcută de noi tuturor liderilor de formațiuni politice de a participa la o întrunire în care ne-a consultat cu privire la bugetul pe 2014. Nu este vina noastră”, a spus Petre Pop, iar Haiduc a recunoscut că a fost invitat dar nu participat. Nu a dat și explicații de ce nu s-a deranjat, preferând să-l lase pe Bretoiu s se contreze cu ceilalți consilieri.

”Nu știu de ce nu v-ați întâlnit în ședințe de comisie pentru a discuta bugetul. Bugetul este afișat de câteva săptămâni de către noi atât pe site cât și pe avizierul Primăriei Câmpia Turzii. Nu am avut nimic de ascuns”, a spus și primarul Hanga care a rugat-o pe directorul economic Mariana Lazăr să le dea orice explicație este necesară consilierilor locali. ”Dânsa vorbește acum în numele meu”, a împuternicit-o primarul Radu Ioan Hanga pe directorul economic.

Luarea de cuvânt a acesteia i-a mulțumit pe consilierii PD-L, Horațiu Bretoiu opinând: ”Vedeți că se poate? Nu se putea întâmpla asta în comisii?”, a întrebat retoric Bretoiu.

Bugetul a fost adoptat, după toate acele lamentații ale democrat-liberalilor rămase fără nici un efect, cu votul unanim al consilierilor din Câmpia Turzii.

Președintele de ședință, Vasile Tot, a cerut reprezentanților presei , la finalul întrunirii, să calculeze cât timp au vorbit colegii săi de la PD-L efectiv despre buget, venind cu propuneri de îmbunătățire, și cât timp au acuzat pe ceilalți consilieri că nu i-au consultat. Răspunsul este un raport de 1 la 20.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh