17
Mie, Iul
0 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

traseisti-pdl-1O duzină şi jumătate dintre foştii membri ai organizaţiei de tineret a PD-L Turda au trecut în ”barca” liberalilor turdeni. În fruntea lor, aşa cum s-a prezentat la conferinţa de presă de la PNL Turda, nicio surpriză pentru nimeni, se afla învinsul de la alegerile desfăşurate în urmă cu doar două săptămâni în sânul organizaţiei turdene a democrat-liberalilor, Tudor Bunea. În paranteză fie spus, fostul preşedinte al organizaţiei de tineret a PD-L Turda, Andreea Morar, îl caracteriza pe acesta drept un om de caracter, plin de calităţi. Suntem curioşi dacă îşi menţine părerea, ori şi-a schimbat-o în urma gestului acestuia de a-şi lua prietenii şi a-i duce la liberali. Liberali care, deja au declarat-o, consideră că noii lor membri sunt oameni de caracter care nu au putut „digera” anumite jocuri de culise prin care a fost ales preşedinte al Organizaţiei de tineret a PD-L, Paul Căţănaş, care este şi consilier local. Tudor Bunea şi colegii săi deveniţi liberali susţin că alegerile din cadrul tineretului democrat liberal nu au fost statutare, vechimea de membru a lui Paul Căţănaş nepermiţându-i acestuia să candideze pentru funcţia de preşedinte.


trtraseisti-pdl-2Întrebat de ce nu a spus asta cu voce tare, de la tribuna alegerilor, chiar în momentul producerii faptei, Bunea nu a putut să-şi argumenteze tăcerea. Probabil spera că, totuşi, el va ieşi învingător.

De oriunde ai privi gestul lor, el nu este unul pozitiv în acest moment. Ar putea să devină, după multă muncă în cadrul celuilalt partid pe care l-au ales, PNL, însă acum, la două săptămâni după ce au fost „învinşi” de Căţănaş şi echipa sa, gestul este unul cel puţin incalificabil. Nu aşa trebuie să arate noua generaţie de politicieni! Ce au învăţat ei în PD-L? Să-şi ţină gura când văd o acţiune pe lângă lege? Ce certitudine au colegii lor din PNL că nu se vor „îmbufna” din nou?

Membrii conducerii PNL Turda au salutat venirea tinerilor de la PD-L alături de ei, preşedintele Călin Felezeu declarând: „Ceea ce se întâmplă astăzi la sediul PNL Turda reprezintă un moment cu totul special. Aşa cum am încercat să demonstrăm, vom demonstra şi de aici înainte, PNL este un partid deschis, ancorat în ceea ce înseamnă realitățile sociale, economice. Este un partid viu, care ține seama de ceea ce înseamnă viitorul. Iar viitorul aparține, în primul rand, tinerei generații. Dacă vă uitați în jurul vostru, veți vedea că aici sunt foarte mulți tineri. Noi am considerat și considerăm în continuare că viitorul stă în acești tineri. Dacă vrem să construim o societate, această societate trebuie construită prin încredere”, a punctat Călin Felezeu.

Cert este că în PD-L se întâmplă ceva. Filiala locală a acestui partid se reconfigurează după plecarea deputatului de Turda, Mircea Irimie, la conservatori şi a celor 20 de tineri la PNL. Cu siguranţă gestul unuia nu are de a face cu gestul celorlalţi, altfel Irimie ar fi încercat să îi atragă la Partidul Conservator, cum anunţa în urmă cu câteva luni că va face cu multe personalităţi de la alte partide şi cu mulţi noi membri, însă nu a reuşit. Cu siguranţă că PD-L a pierdut prin plecarea tinerilor la liberali. Din partea PD-L Turda nu s-a primit nici o reacţie până la ora ticluirii acestui material astfel că nu putem să inserăm vreo declaraţie politică din partea vreunui reprezentant al acestui partid.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh