24
Mie, Apr
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

matei-ultima-sedinta-clCristian Matei, liderul USL Turda, s-a desprins cu greu de funcția de consilier local pe care a ocupat-o în ultimii 13 ani dar lasă un gol greu de umplut de către colegii săi de partid și coaliție.

Chiar dacă de partea USL mai sunt politicieni cu experiență dar și alții care au învățat extrem de mult, unii chiar de la Matei, lipsa liderului PSD se va observa cu ușurință în activitatea viitoare a aleșilor locali. Președintele de ședință căruia Cristian Matei i-a predat această funcție (după ce a deținut-o timp de trei mandate trimestriale), Cristian George Felezeu (PNL), a mulțumit colegului său de coaliție pentru întreaga activitate dar și pentru că i-a îndrumat și le-a împărtășit din bogata sa experiență politică aleșilor locali aflați la primul mandat. La rândul său, cea care îl înlocuiește pe Matei, plecat din Consiliul Local Turda pentru a ocupa postul de director al Companiei de Apă ”Arieș”, profesoara Dorina Arion, s-a declarat tristă că a devenit consilier local înlocuindu-l chiar pe șeful său de partid, de la care ar fi avut multe de învățat în forul legislativ local.

Cristian Matei a avut cel mai lung mandat de președinte de ședință din istoria Consiliului Local Turda, remarcându-se, după formarea coaliției USL – PP DD, în iunie 2012, ca unul dintre cei mai activi consilieri locali și implicându-se în lupta pentru preluarea funcțiilor de director la societățile subordonate Consiliului Local Turda de la cei puși în funcție în perioada supremației PD-L-iste de la nivel local. Dar tocmai această coaliție pare a se ”frânge”, elocventă fiind, în acest sens, desfășurarea ședinței ordinare a Consiliului Local Turda de joi, 25 iulie, când consilierii locali ai PSD au votat, în general, ca și cei de la PD-L și UDMR, lucru mai rar întâlnit de la formarea respectivei coaliții, în urmă cu un an. La multe dintre proiectele de hotărâre puse în discuții în cadrul ordinii de zi, consilierii locali ai PP DD s-au trezit singuri, fără sprijinul celorlalți colegi din coaliție.

După plecarea lui Cristian Matei, grupul USL din cadrul Consiliului Local Turda, conține trei aleși PSD, trei PNL și un conservator. Dacă încă un membru al USL va pleca din consiliu, cel care va intra în forul legislativ local ar urma să fie liberalul Nicolae Giurgiu. Când Matei a părăsit poziția de lider al grupului USL în Consiliul Local Turda, acest grup a decis să aibă doi lideri, Emil Molnar – PSD și Cristian Felezeu – PNL.

Chiar dacă a părăsit Consiliu Local Turda, președintele PSD, Cristian Matei, ne-a declarat că va continua să colaboreze ca și până acum cu colegii săi, pentru a reuși să transpună în realitate promisiunile făcute electoratului său.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh