19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 corpodean-cu-salina-in-spate”Vreau să fac o ... cerere în ceea ce priveşte Salina Turda”, și-a început șeful Comisiei de Cultură Recreere Sport din cadrul Consiliului Local Turda discursul într-una dintre ultimele ședințe, una dintre puținele sale luări de cuvânt pe marginea altui subiect decât fotbalul pe care de ani de zile conducătorii turdeni aruncă bani, sume aruncate practic pe fereastră. De aici până la combinația pe care vrea să o facă pentru a mai ieși în lume, pe banii contribuabililor, nu a mai fost decât un pas. ”Încet, încet numărul vizitatorilor s-ar putea să se reducă (n.r. așa cum ar putea să se și mărească), noutatea dispare, în acelaşi timp costurile de întreţinere cât şi de funcţionare a Salinei vor creşte. Mai mult, Salina este angrenată într-un proiect de investiţii în ce priveşte hotelul vechi Potaissa şi bazinul de înot şi cred că e necesar să gândim şi eu cred că va fi o propunere benefică să avem şi o ieşire la una din salinele similare cu cele din Turda,  pentru că orice idee nouă în ceea ce priveşte atragerea de vizitatori, atragerea de, ştiu eu, pe linia de agrement pe linia de tratament balnear, pe linia de activităţi sportive, mă refer la bazinele de înot sau la ce dispune Salina, ar fi foarte benefic să mergem să vedem din experienţa altora, mai bine zis lucruri concrete, să mergem pe un teren gata bătătorit care poate fi un câştig pentru Salina Turda în a implementa aceste măsuri şi la noi şi a aduce un plus în ceea ce privește veniturile din exploatarea acestei activităţi”, și-a motivat Dorel Corpodean dorul de excursii pe banii turdenilor.

Când președintele de ședință, Cristian Matei, i-a cerut să facă o propunere concretă, Corpodean a spus: ”Propunerea… să se facă o vizită la o salină cu activitate similară am înţeles, în Polonia, Ucraina, sunt şi altele, de unde noi putem câştiga dintr-o deplasare acolo prin ceea ce vedem la faţa locului, ce se practică, ce poate aduce venituri, ce poate să facă în perspectivă Salina Turda. Eu mă gândesc că dacă tot merge un mijloc de transport e foarte binevenită, în primul rând să se motiveze deplasarea pentru ceva concret. Din partea consiliului local sunt cei care o ocupă de proiecte sau de activitatea salinei, deci să fie o combinaţie care, la faţa locului, să se gândească concret pe ce măsuri am putea merge noi la Salina Turda”, a cerut Corpodean.

Ce-ar fi să întrebăm cetățenii dacă vor să-l trimită pe Corpodean și pe unii dintre colegii săi la aceste obiective turistice din străinătate? Mai ales în condițiile în care specialiști din cadrul Salinei Turda, cum ar fi dr. ing. Ovidiu Mera, a văzut tot ceea ce era de văzut la acele saline iar vizitele sale au avut ca rezultat concret proiecte de modernizare a Salinei Turda și de eficientizare a activității de acolo.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh