28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageAles lider al grupului PD-L – UDMR, democrat-liberalul Sorin Bichiș, a fost nevoit să părăsească sala de ședințe de mai multe ori în doar câteva săptămâni, alături de colegii din grupul său. În cadrul unei conferințe de presă găzduită de sediul PD-L Turda, Bichiș a dezvăluit că el și colegii săi au fost amenințați de cei din coaliția USL-PP DD. ” Eu spun acum că am fost amenințat la ședința în care nu a putut intra pe ordinea de zi să fie dezbătut proiectul cu majorarea capitalului social, pentru că s-a abținut viceprimarul și încă doi de la ei, la terminarea acelei ședințe am fost amenințat de către colegul Cristi Felezeu: ”începem războiul, am început războiul, de acum înainte o să vedeți ce vi se întâmplă” și am întrebat așa, puțin surprins, la ce se referă. Păi după faptul că nu am votat proiectul acela. Un consilier răspunde în mod solidar de ceea ce votează. El nu poate să-mi impună mie un asemenea lucru, să mă tragă la răspundere de faptul cum votez eu. Mai mult s-a mers până acolo, din sursă demnă de toată încrederea, încât mi sa transmis că voi avea probleme în ceea ce privește serviciul soției mele. Soția mea este bugetar, și mi-a fost transmis că să am grijă ce și cum votez pentru că soția mea încălzește de multă vreme scaunul de director adjunct la finanțe. Vreau să transmit pe această cale, acestor colegi, că soția mea a avut un examen la ANFP București, examen exact pe postul pe care îl ocupă acum, este funcționar public și beneficiază de legea funcționarilor publici”, a declarat Sorin Bichiș.

Bichiș a ținut să le transmită colegilor săi de la putere că ”legea alesului local spune la un moment dat că presiunile făcute asupra consilierului sau asupra membrilor de familie, pentru a avea ca rezultat obținerea unui vot din partea consilierului se pedepsește de lege”.

Liderul grupului de consilieri aflați în opoziție în cadrul Consiliului Local Turda, Sorin Bichiș, a dat explicații asupra motivelor care i-a determinat pe democrați liberali și pe reprezentantele UDMR să părăsească sala de ședințe. ”Penultima ședință de Consiliu Local a fost convocată ad-hoc, deci începe să devină un mod de lucru de a convoca ședinte extraordinare ad-hoc sau de îndată cum se prevede în Legea 215. Vreau să le reamintesc colegilor mei că am fost ales în cadrul grupului PD-L – UDMR ca lider. Chiar dacă o ședință extraordinară convocată de îndată se produce de pe o zi pe alta, ca lider, ar fi fost normal să fiu informat, pentru că în momentul în care convoci o ședință trebuie să ști pentru ce motive o convoci. Măcar ca lider să fiu informat, chiar dacă materialele sub formă scrisă față de colegii mei nu erau redactate, fiind vorba de o ședință de îndată. Vreau să vă spun că nu am fost contactat, doar dimineața că vom avea ședință la ora 13. Este vorba de acea ședință pentru mandatarea domnului Giurgiu în AGA la AVA”, a precizat Bichiș.

Dar nu atunci au plecat colegii lui Bichiș singura dată. S-a mai întâmplat, chiar și acum câteva zile. Și despre gestul de atunci dă explicații tot liderul grupului: ”La ultima ședință de Consiliu Local, care a fost convocată întradevăr cu două săptămâni în urmă, o ședință în care oridinea de zi era clar stabilită, dar ne-am trezit în fața faptului împlinit ca pe lângă cele trei proiecte să mai apară opt, dacă nu greșesc, puse cu cinci minute înainte de a începe ședința. Ca atare, am cerut să nu fie introduse pe ordinea de zi, constatând caracterul lor, din contră a fi urgente, pentru ședința ordinară care are loc săptămâna viitoare. Nu a fost acceptată propunerea, am cerut apoi să fie introduse pe ordinea de zi la sfârșitul punctelor care erau deja, pentru a mai avea timp să le citim, nu a fost acceptată nici această propunere, așa că sigur că am cerut acel timp de consfătuire. Nu am găsit la materialele respective măcar o rezoluție din partea celor care avea competența pe Ordonanța 109 să vadă și să aprobe competența acelor membri în consiliul de administrație. Nu au făcut-o nici în cazul Salinei, nici al DPT, nici al CAA, și ca atare am considerat și am luat hotărârea în unanimitate să părăsim sala de ședințe. Nu vrem să fim alături la încălcarea unor legi”, a conchis liderul grupului PD-L-UDMR.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh