19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imagePrimarul Tudor Ștefănie a organizat o conferință de presă la care, deși fuseseră anunțați ca participanți șefii se servicii, l-a secondat doar viceprimarul Lucian Nemeș, cel care a marcat o premieră pentru activitatea administrativă de la nivelul Primăriei municipiului Turda. El a prezentat pe larg, rezultatele vizitei delegației turdene, pe care a condus-o, la Torda(Serbia), lucru pe care alți oficiali care s-au deplasat în străinătate pe banii comunității, de-a lungul ultimilor ani, nu l-au făcut. Ceea ce arată că tinerețea este benefică în conducerea unei instituții ca primăria turdeană.

Primarul Tudor Ștefănie, a prezentat, pe scurt, situația existentă la mai multe obiective de investiții, unde lucrările se desfășoară anevoios, din lipsa banilor. ”Lucrările la parcul Zoo, lucrările continuă în funcţie de finanţarea pe care o putem obţine. Au fost comentarii că au venit banii de la Consiliul Judeţean. Dacă ar fi venit, proiectul era gata, dar nu a venit niciun ban. Sume de la Consiliul Judeţean am primit doar anul trecut până în luna aprilie, deci de la vechiul consiliu, în rest nu am mai primit bani. Nu ştiu data când va fi inaugurat parcul Zoo pentru că nu ştim şi nu am primit confirmarea finaţării la sumele integral pentru finalizarea parcului. Deocamdată lucrăm pe obligaţiile pe care le-a avut bugetul local şi ceea ce am primit anul trecut de la bugetul statului ca şi finanţare”, a subliniat Ștefănie.

Primarul turdean și-a manifestat speranța că de la Consiliul Judeţean  vor fi alocate sume pentru plata arieratelor care se înregistrează la această oră. ”Este o obligaţie şi a bugetului statului şi sper să se găsească o soluţie pentru a ne ajuta financiar, pentru plata arieratelor care nu aparţin bugetului local. Mă refer la datoriile pe care le avem la contractul de reabilitare de blocuri, datorii care aparţin bugetului statului. Noi ne-am achitat integral obligaţiile de plată, mai sunt ceva restanţe dar foarte mici. Urmează ca diferenţa de la contract neachitată pentru lucrări executate şi recepţionate şi care erau obligaţia bugetului statului să fie clarificată printr-o subvenţie de la Consiliul Judeţean”, a mai spus Ștefănie.

Tudor Ștefănie nu a uitat să facă un apel la cetățenii municipiului Turda, de a-și aduce aportul la reușita acțiunii care se desfășoară în fiecare început de primăvară sub denumirea de ”Luna curățeniei”: ”Referitor la ”Luna Curăţeniei”, vă pot spune că domnul viceprimar şi eu ne-am implicat deja. Acţiunea se întinde din luna martie până în aprilie. Eu sper să avem o activitate vizibilă pe perioada acestei luni de curăţenie. Salubrizarea începe cu zonele stradale asfaltate şi se face cu munca celor contravenienţi şi cu societatea din subordine, astfel încât sper ca până la jumătatea lunii aprilie să fie curăţate toate aleile stradale”, a precizat Ștefănie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh