19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAdministratorul public din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, Petre Pop, a organizat o conferință de presă dorind să pună capăt speculațiilor făcute de unii dintre detractorii săi care l-au acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate. Petre Pop este, totodată, președintele filialei Câmpia Turzii a Partidului Social Democrat și susține că acuzele care i-au fost aduse au avut un puternic substrat politic.

 

Petre Pop a declarat, în debutul conferinței de presă: ”Referitor la subiectul pe care o să-l discutăm, pe care eu l-am tratat cu decenţă, am fost rezervat în declaraţii pentru că am considerat că este un subiect al contracandidaţilor mei politici. De ani buni de zile s-a speculat în presă că deţin anumite funcţii şi că sunt într-o stare de incompatibilitate. Deşi din anul 2005 eu am început un demers în Thumbnail imagecare am cerut instituţiilor abilitate, precum Instituţia Prefectului, să-şi exprime poziţia, campania de denigrare a continuat, de înţeles pentru că în campania electorală se folosesc astfel de proceduri. Am fost reclamat și la Agenţia Naţională de Integritate, indiferent de rezultatul dat un urma evaluărilor făcute”, a explicat Petre Pop.

”Am raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate”, susține administratorul public din Câmpia Turzii, ”în care se spune: „Către domnul Pop Petre, în temeiul dispoziţiei articolului 21 aliniatul 4 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor publice pentru completarea Legii 144/2007, privind înfiinţarea şi organizarea ANI precum şi modificarea actelor normative vă comunicăm raportul de evaluare numărul 472 litera G din 30.01.2013, întocmit în lucrarea nr. 79193 litera A din 7.07.2011”, pentru ca apoi să continue: ”În partea de concluzii se spune: „În urma activităţii de evaluare efectuate în lucrarea nr. 79193 litera A din 7.07.2011 privind pe domnul Petre Pop pentru perioada supusă evaluării, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţii. Având în vedere cele prezentate mai sus în temeiul art. 10 litera G şi art. 21 aliniatul 4 legea nr. 177 dispun clasarea lucrării nr. 79193 din 7.07.2011”, a prezentat Petre Pop raportul de evaluare primit din partea ANI.

Petre Pop a povestit cum, în urmă cu mulți ani, prefectul clujean de atunci, Mihail Hărdău, de culoare politică total opusă partidului din care face el parte, a constatat că alesul local de  atunci, din Câmpia Turzii, nu se afla în stare de incompatibilitate. Actualul administrator public povestește cum apoi, de-a lungul anilor, mai multe persoane l-au reclamat la diversele instituții ale statului, capabile să stabilească dacă este sau nu, incompatibil. Până la urmă, concluzia finală a venit de la ANI, în ianuarie 2013. Dar măcar acum, este convins politicianul din Câmpia Turzii, ”mai bine mai târziu decât niciodată, s-a demonstrat că niciodată nu am ”siluit” sistemul administrativ local, prin încălcarea legii”.

”În consecinţă, după Instituția Prefectului Județului Cluj, o altă instituţie care este abilitată de lege spune că în această perioadă, în care eu am fost consilier local, şef Serviciu public de cultură sau şef Serviciu public administraţia pieţelor, dar nici în calitate de Administrator Public,  niciodată nu am fost în stare de incompatibilitate, o spune şi ANI”, a concluzionat șeful PSD Câmpia Turzii, Petre Pop.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh