26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageSăptămâna trecută a început cu un anunț șoc, care a zguduit politica turdeană. Deputatul de Turda, considerat ”mâna dreaptă” a primarului Tudor Ștefănie, a părăsit Partidul Democrat-Liberal, înrolându-se în cadrul Partidului Conservator, o formațiune politică în căutare de parlamentari, în încercarea de a încropi un grup parlamentar distinct.

„Pentru mine omul Mircea irimie nu mai există. În ceea ce mă priveşte am uitat că există. Cu mine personal nu mai are nimic, există raporturi instituţionale, poate să apeleze şi la Legea 544. Plecarea sa a creat foarte multe problem nu numai organizației noastre, ci și celei județene și mie personal și nu cred că aș fi meritat. Era un om în care eu am pus mari speranțe și care a avut o libertate foarte, foarte mare în organizația Turda a Partidului Democrat.  Din punct de vedere politic e o pierdere, din punct de vedere uman e o greşală ce trebuie să şi-o asume”, a spus primarul Tudor Ștefănie, într-o conferință de presă organizată la sediul PD-L.

Thumbnail imagePrimarul turdean se consider principalul vinovat pentru gestul făcut de Irimie, un gest care a făcut întreaga organizație a PD-L Turda să vorbească doar folosind cuvântul ”trădare”: ”Eu sunt cel vinovat pentru această situație, eu am propus să fie candidat pentru parlamentul României, eu am făcut propunerea să fie viceprimar, eu am impus o anumită încredere vizavi de această persoană. Sunt obligat să cer scuze celor care au votat candidatul Partidului Democrat Liberal, să cer scuze membrilor partidului care au muncit, eu personal să cer scuze celor pe care i-am îndemnat să meargă la vot, am crezut că facem un lucru bun, dar se pare că nu întotdeauna în viața politică lucrurile merg liniar”, a declarat Ștefănie.

Mai vehement a fost  noul lider de grup PD-L din Consiliul local Turda, Sorin Bichiş, care l-a comparat pe Irimie cu trădătorul Bastus, amintind o celebră replică din filmul ”Dacii”:  „ În nimicnicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a hrănit” și  spunând despre fostul său coleg că este un “om mic, foarte mic”.

Thumbnail imageReplica a venit abia sâmbătă după-amiază, într-o conferință de presă organizată de PC Turda. Mircea Irimie a evitat să lanseze acuze sau să adopte un ton dur. ”Le mulțumesc colegilor din Partidul Democrat-Liberal care m-au susținut în campania pentru parlamentare, îi respect, îi stimez și rămân același Mircea Irimie, prietenul lor. Trebuie să rămânem colegi pe o scenă politică care trebuie să fie constructivă în cel mai greu moment, cum îl prevăd analiștii, anul 2013. Nu le reproșez nimic, din contră, le mulțumesc”, și-a început Irimie discursul prin care ar fi trebuit să ofere motivele adevărate ale plecării sale din PD-L la PC.

Referitor la vorbele lui Sorin Bichiș, deputatul a declarat:  Poziția lui Sorin Bichiș mă nedumerește din mai multe puncte de vedere, mai întâi pentru că dintre toți consilierii el a fost cel mai mult, în campanie, alături de mine. Când a făcut pasul, în vară, spre Partidul Democrat-Liberal eu m-am bucurat, apreciind calitatea sa și am fost foarte apropiați, chiar prieteni. Sorin Bichiș este cel care în campania din vară mi-a spus ”Irimie, ai fost trădat” și același om mi-a spus și în această campanie pentru parlamentare” din nou ai fost trădat”. Cuvântul trădare este un cuvânt greu și va trebui ca toți cei care mă cunosc să stabilească, după o cântărire a evenimentelor, a ce s-a întâmplat și ce se întâmplă astăzi, dacă a existat sau nu o trădare”, a mai afirmat Mircea Irimie, cel care, de acum este președintele organizației turdene a PC. Fostul președintele, Dorel Corpodean este, de-acum, doar președinte executiv.

Cum era și normal, s-a ajuns cu discursul și la primarul turdean: Un gând bun, de respect pentru domnul primar Tudor Ștefănie, căruia îi mulțumesc pentru colaborarea din cei cinci ani. Îi transmit același sentiment și stimă pe care i le-am purtat în toți acești cinci ani. Sunt convins că acele cuvinte s-au spus la momente de supărare, de stres, de nervi și toate sunt iertate”.

Irimie este conștient de ”seismul” provocat de schimbarea culorii sale politice și consideră că acest lucru putea fi evitat dacă primarul Ștefănie nu-i îngrădea ascensiunea politică, însă nu spune explicit acest lucru, continuând cu aporpouri și insinuări: ”În momentul în care s-a făcut anunțul, luni, că voi face acest pas, toată conducerea PD-L m-au sunat, s-au întrunit, au discutat și la ora 12 noaptea am primit un mesaj foarte lung, nu dau nume din partea cui, în care mi s-a spus clar că domnul președinte Traian Băsescu a discutat la Cluj cu domnul Boc care au fost motivele pentru care acest om a plecat, pentru că trebuie să existe o legătură între cauză și efect. Am cerut un singur lucru, să mergeți la Turda să faceți o anchetă și să vedeți dacă Irimie a fost un om leneș, rău, ineficient, vă rog să dați cu mine de pământ. Dacă, însă, am fost un om vrednic, vă rog să respectați decizia mea”, relatează Mircea Irimie.

Întrebat dacă, înainte de a negocia cu Partidul Conservator i-a spus bărbătește, în față, doleanțele și nemulțumirile sale primarului Tudor Ștefănie, Irimie a răspuns: ”Nu, niciodată. Vreau să vă spun că până acum, doar cu respect m-am adresat domnului primar Tudor Ștefănie. Am purtat din 2011 discuții, la sugestiile Clujului că e momentul să întinerim partidul. Am așteptat, nu am mușcat nu am sabotat, însă nu este momentul  unor destăinuiri că fiecare avem bune și mai puțin bune. Problema nu a fost că vine Irimie președinte, că Irimie mai putea sta 5 ani, putea fi om politic de pe poziția secundă. Problema a fost că Irimie a dus șapte campanii, cu bani mulți, și, hai să vă spun, un lucru foarte dureros: cei care au strigat ”trădare” n-au pus nici un leu în campanie. Când s-a făcut anunțul că eu candidez, s-a făcut o întâlnire în care Partidul național Liberal s-a dus și i-au spus: ” – Domnule primar, candidează Irimie, felicitări, este foarte puternic.” ” – Poftim?! Irimie nu va face 11 % nici dacă îl trag după mine cu lesa prin centru. M-a durut până în inimă…”

Întrebat ce i s-a promis pentru a trece la conservatori, Irimie a spus: ”Cel mai important pentru mine a fost Colegiul 8, nu ce primim noi, personal. După patru ani să te întorci și să spui, am încercat dar nu am reușit, efortul nu-l recunoaște nimeni. Avem o șansă acum să relansăm investițiile”, a mai afirmat Irimie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh