18
Joi, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, s-a interesat în cadrul unei interpelări parlamentare adresată ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, despre stadiul introducerii şahului ca materie opţională în unităţile de învăţământ.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a semnat un acord cu Federaţia Română de Şah pentru ca şahul să fie introdus în şcoli ca materie opţională. Programul naţional «Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar», prevedea, între altele, ca Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah să pregătească profesorii care vor preda noua disciplină”, a afirmat parlamentarul turdean, în documentul oficial înaintat conducerii MEN.

Pentru a lămuri anumite neclarităţi, Cristina Burciu i-a solicitat ministrului Educaţiei să precizeze răspunsuri la următoarele întrebări: „1. Este sau nu şahul materie opţională în toate şcolile din România?;

  1. Câte unităţi şcolare din România şi din judeţul Cluj au implementat până acum introducerea şahului ca materie opţională de studiu?; 3. Există în România, punctual, şi în judeţul Cluj, în special, un număr suficient de psiho-pedagogi, pentru a face faţă solicitărilor tuturor şcolilor care au optat pentru acest program?”.

„Iniţial, respectiv în anul şcolar 2014-2015, programul urma să fie implementat în aproximativ 500 de şcoli din mediul rural, care trebuiau să fie dotate cu table de şah, manuale şi tot ce este necesar pentru a practica „sportul minţii”. În acest sens, unităţile şcolare ar fi trebuit să primească instrumentarul necesar pentru a derula programul şah în şcoli, respectiv trusa ce trebuie să conţină o tabletă demonstrativă, două manuale pentru cei doi ani de studii şi zece seturi de şah pe şcoală. În opinia mea, este un demers favorabil copiilor noştri, deoarece şahul le dezvoltă capacitatea de a gândi şi a acţiona în situaţii limită”, a concluzionat Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 11 mai 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh