16
Ma, Apr
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, doreşte să cunoască, în numele cetăţenilor judeţului, care sunt motivele blocării lucrărilor de reparaţii la unităţile de învăţământ. În acest sens, ea a făcut o solicitare oficială, printr-o interpelare parlamentară adresată ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

„Lucrările de reparaţii şi igienizări în foarte multe unităţi de învăţământ din ţară sunt blocate, din cauza unor contestaţii declanşate de societăţi care nu au fost mulţumite după anunţarea câştigătorilor licitaţiilor. În aceste condiţii, firmele ce s-au considerat a fi fost nedreptăţite au intentat acţiuni în instanţă. Astfel, o serie de lucrări de reparaţii curente în şcoli au rămas în suspensie, deşi autorităţile au banii necesari pentru finalizarea acestora”, a argumentat parlamentarul PSD, în documentul trimis conducerii Ministerului Educaţiei Naţionale.

În finalul interpelării, Cristina Burciu l-a chestionat pe ministrul Popa asupra următoarelor aspecte: „1. Care este situaţia lucrărilor blocate în prezent la unităţile de învăţământ, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 2. În ce mod se va implica Ministerul pe care îl conduceţi pentru rezolvarea situaţiei prezentate?; 3. Consideraţi că blocarea acestor lucrări până la pronunţarea unei sentinţe definitive este normală?; 4. Care ar fi soluţia pentru ca investiţiile respective să poată fi totuşi efectuate?”.

„Există o serie de investiţii nefinalizate, care impietează asupra bunei desfăşurări a procesului educaţional, atât în ţară, cât şi în judeţul Cluj. Consider că autorităţile responsabile de destinele învăţământului, şi implicit de viitorul tinerei generaţii, trebuie să găsească soluţiile corecte şi optime, pentru ca astfel de blocări să fie rezolvate, cu reducerea semnificativă a timpului pierdut”, a concluzionat deputatul turdean.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj                                               Cristina BURCIU, 04 iunie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh