28
Joi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

30 septembrie 2018

COMUNICAT de PRESĂ

 

Am ales implicarea activă în viața politică din credința că avem fiecare un rol în a face comunitatea locală în care trăim, și întreaga țară, să fie așa cum ne-o dorim, pentru noi și pentru copiii noștri. Intrarea în politică nu este o decizie ușoară. Dar este mult mai ușoară decât păstrarea principiilor, valorilor și verticalității pe durata implicării politice.

Suntem un grup de oameni care au ales să intre în politică din dorința de a contribui activ la schimbarea acestei țări pe calea democratică pe care a pornit după 1989 și la dezvoltarea Municipiului Turda, locul unde trăim alături de familiile noastre. Am ales Partidul Național Liberal datorită apropierii de valorile și ideologia liberală clasică, aceea care i-a însuflețit pe creatorii României Mari. Am crezut că actualul Partid Național Liberal va duce mai departe aceste valori și, călăuzit de ele, va fi schimbarea de care România are nevoie pentru a progresa.

Astăzi, 30 septembrie 2018, ieșim din Partidul Național Liberal, tocmai datorită valorilor liberale pe care le împărtășim și pe care nu le mai regăsim în acest partid la niciun nivel.

Ieșim dezamăgiți nu doar de lipsa de acțiune și coerență care caracterizează filiala Turda a Partidului Național Liberal, ci și de abordarea neconstructivă cu care, aceia dintre noi care au inițiativă, trebuie să se lupte.

Ieșim pentru că filiala noastră se zbate în agonie, fără a avea o direcție clară de acțiune și fără a exista voința actualei conduceri de a creiona o astfel de direcție.

Ieșim pentru că regulile și regulamentele interne sunt invocate doar atunci când servesc unor scopuri clare și sunt uitate sau ocolite atunci când ar putea duce la un alt rezultat decât cel dorit de conducerea partidului.

Ieșim pentru că ceea ce părea să fi început ca o opoziție coerentă și eficientă la nivel local, centrată pe sancționarea derapajelor administrației locale dominate de PSD-ALDE-PMP-PRM, a fost suprimată până la dispariție prin marginalizarea acelor voci care documentau și semnalau aceste derapaje.

Ieșim pentru că promisiunile actualului lider PNL, Ludovic Orban, de a vizita teritoriul și de a destructura ”cooperativele cu PSD”, promisiuni făcute în campania pentru alegerea sa în funcția de președinte al partidului, nu s-au materializat în cei doi ani din mandatul său, iar ”cooperativele” sunt înfloritoare la toate nivelurile.

Ieșim pentru că PNL nu dovedește, nici la nivel național și nici la nivel local, că are într-adevăr intenția să se înnoiască, să renunțe la metode și persoane care nu sunt în concordanță cu valorile liberale și care au făcut obiectul a nenumărate critici de-a lungul timpului, nu dovedește dorința de a promova inițiative constructive cu spirit liberal și oameni fără pată, înșelând astfel [a câta oară?!] încrederea celor care au acordat votul lor acestui partid.

Vom rămâne cu toții cetățeni activi și implicați, căutând fiecare formele alternative de implicare civică ce răspund dorințelor și aspirațiilor proprii. Am luat această decizie pentru că dorim să ne putem uita în oglindă și în ochii copiilor noștri cu conștiința împăcată că am avut curajul să ieșim la timp dintr-un partid care ne-a dezamăgit, fără să acceptăm să devenim parte a derapajelor sale și, în cele din urmă, a eșecului către care credem că se îndreaptă.

Cu considerație pentru cetățeni,

Ciprian Rigman, Consilier local, Vice-președinte PNL Turda

Alexandru Ovidiu Micu, Membru Birou Politic Local PNL Turda

Sergiu Marcu, Președinte Organizația de Tineret PNL Turda (TNL Turda)

Alin Vereș, Vice-președinte TNL Turda

Andra Dragoste, Membru TNL Turda

Tudor Feneșan, Membru TNL Turda

Claudiu Nandra, Membru TNL Turda

Silvia Cernea, Membru TNL Turda

Alexandra Spălnăcan, Membru TNL Turda

Răzvan Budai, Membru TNL Turda

Maria Tat, Membru TNL Turda

Tudor Bunea, Membru PNL Turda

Radu Inocan, Membru PNL Turda

Alexandrina Inocan, Membru PNL Turda

Ioana Micu, Membru PNL Turda

Florin Vilt, Membru PNL Turda

Gabriela Vilt, Membru PNL Turda

Alexandru Niman, Membru PNL Turda

Aurora Niman, Membru PNL Turda

Mihai Rotar, Membru PNL Turda

Flavia Rotar, Membru PNL Turda

Ilieș Doina, Membru PNL Turda

Ilieș Alexandru, Membru PNL Turda

 

-----------

 

(NR - Titlul ne aparține)

 

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh