29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Printr-un comunicat de presă primit de la președintele filialei Turda a Uniunii Salvați România, Emil Turdean, acesta îl acuză pe fostul comisar – șef de Poliție, Vasile Mănăilă, actualul șef Serviciu Ordine Publică din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda, de „lipsa de deontologie profesională” pentru că l-ar fi amenințat pe șeful USR.

Comunicatul USR intitulat „Directorul adjunct al Poliției Locale Turda încalcă deontologia profesională” a fost trimis la mai mult de o săptămână de la producerea unui incident telefonic, relatat de cei de la USR: „Partidul Uniunea Salvați România, Filiala Turda, regretă lipsa de deontologie profesională a directorului adjunct al Poliției Locale Turda, care în cursul săptămânii trecute l-a amenințat telefonic pe dl Emil Turdean, președintele USR Turda.

      Incidentul s-a petrecut în data de 08.11.2018 la ora 19.52, când președintele USR Turda a fost sunat de Vasile Mănăilă, nemulțumit de o postare a Asociației T9,  prin care se critica angajarea sa la Poliția Locală dar și faptul că ar fi semnat o adeziune PSD. Considerăm că replici de tipul „mă voi ocupa de tine de acum încolo“ precum și adoptarea unui ton amenințător nu ar trebui să facă parte din modul de adresare al unui polițist local. Convorbirea s-a desfășurat în prezența a șase martori”, se arată în comunicatul de presă trimis de USR Turda.

Vasile Dorel Mănăilă, care nu ocupă funcția de director adjunct al Poliției Locale Turda, cum greșit este catalogat de useriști, ci cea pe care am pomenit-o noi mai sus, contestă afirmațiile lui Emil Turdean: „Nu este adevărat. Eu nu-mi pot permite să ameninț pe cineva. Turdean ar putea să-și vadă de treabă, pentru că la Poliția Locală sunt oameni care își văd de treabă. L-am întrebat „ – știi că am dat examene pentru funcția mea?” Mi-a spus: „– Dacă nu-ți convine, dă-mă în judecată!” Dacă îl amenințam, mi-ar fi spus el că mă dă în judecată, nu m-ar fi provocat pe mine să-l dau în judecată. Eu nu dau în judecată pe nimeni. Eu nici nu trebuia să îi sun, i-am sunat, atunci, ca să le spun să-și vadă de treabă, că eu nu sunt omul pe care să-l bage în cărțile lor”, ne-a declarat, Vasile Mănăilă, contactat telefonic.

Acesta ne-a mai mărturisit: „Eu am venit pe o funcție pe care am dat examen. Legea permite acest lucru, nu am încălcat nicio lege! Nu am fentat nimic! Nu am semnat cu PSD-ul pentru că nu pot semna, eu fiind funcționar public. Nu l-am amenințat și nici nu am de gând să ameninț pe nimeni în lumea asta. Ce pot să-i fac eu lui Turdean, dacă el respectă legea? Astea sunt șmecherii de-ale lor, pentru a-și face imagine. Este o provocare și nici măcar nu sunt eu ținta lor...”

Comunicatul USR mai precizează: „Reamintim pe această cale că potrivit art. 21 alineatul 2 din Legea 155/2010,  polițistului local îi este interzis să exercite activități de natură să lezeze onoarea și demnitatea polițistului local sau a instituției din care face parte. Aceeași lege prevede că polițistul local trebuie să manifeste corectitudine în rezolvarea problemelor personale, să respecte normele de conduită profesională și civică prevăzute de lege.

      Reamintim conducerii Poliției Locale Turda și d-lui Vasile Mănăilă în special că rolul polițiștilor locali  este acela de a sluji comunitatea din care fac parte. Considerăm că agresivitatea verbală a unui polițist local, amenințările rostite la adresa președintelui unei formațiuni politice ce funcționează legal reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor după care funcționează o societate democratică.

            În urma acestui incident neplăcut, solicităm pe această cale Consiliului Local al Municipiului Turda, primarului Municipiului Turda  și directorului Poliției Locale Turda  să adopte în regim de urgență o serie de măsuri, după cum urmează:

  1. Demararea unei anchete disciplinare interne cu comunicarea publică a rezultatului anchetei și măsura disciplinară dispusă în cazul comportamentului d-lui Vasile Mănăilă, director adjunct al Poliției Locale Turda.
  2. Adoptarea în regim de urgență de către Consiliul Local Turda a Codului de conduită etică și integritate a personalului Poliției Locale a Municipiului Turda sau dacă acesta este deja aprobat, publicarea Codului pe pagina de internet a Poliției Locale.
  3. Publicarea în regim de urgență a Regulamentului de organizare și funcționare a Poliției Locale a municipiului Turda, pe pagina de internet a Poliției Locale”, se arată în comunicatul semnat de Biroul Filialei USR Turda, prin președinte Emil Turdean.

„M-au mirat cele scrise despre mine, eu având, consider eu, o relație bună cu Emil Turdean, pe care îl cunosc de mulți ani. Prostii de genul, să-l ameninț că mă voi ocupa eu de el, nu am făcut și nici nu voi face. Eu știu unde greșesc și unde nu. Și aș greși dacă aș face un lucru de genul acela”, a concluzionat Vasile Mănăilă, fost adjunct al Șefului Poliției Municipiului Turda, din care a trecut în rezervă, iar în prezent ocupă o funcție de conducere în Poliția Locală Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh