26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, se laudă cu bugete aproape dublate față de anul trecut, la capitolul dezvoltare și, mai ales, la modernizarea infrastructurii rutiere. paunel tiseAsta la doar o lună după ce, politicianist cum îl știm, asemeni axei din care a făcut parte, Băsescu-Udrea-Boc-Tișe-Ștefănie, se dădea de ceasul morții că „Guvernul PSD a furat banii clujenilor”.

Iată că se dovedește că vorble hulitului din fruntea PSD, Liviu Dragnea, aveau acoperire. Când liderul PSD anunța că în 2019 adiministrațiile locale vor avea la dispoziție cele mai mari bugete din istorie i-au sărit în cap cumetrii Boc și Tișe, nașul și finul, care au aruncta pe piață noi și noi minciuni la adresa guvernării PSD. Că PSD le taie banii din buget, că Dragnea are ceva cu Clujul, asta în timp ce Tișe împărțea la județ banii după apartenența politică a primarilor. Iată căt toate aceste afirmații mincinoase ale primarului Clujului – care a terminat anul cu un excedent bugetar de 251 de milioane de lei – și a Alianței Vestului, că li se „fură” banii de la bugetele locale, sau ale lui Tișe, că nu mai are ce bani să dea firmelor de construcții și drumuri în anul premergător campaniei electorale pentru locale, se dovedesc, încă o dată, false. Mă întreb, cum poate atâta lume să continue să aibă încredere în afirmațiile celor doi care conduc Clujul, care virează bani spre o mega-groapă de gunoi care se construiește pe multe milioane de euro, din 2010 încoace, dar care papă acești bani de la bugetul județului mai ceva ca o gaură neagră ce înghite galaxii?

De fapt, să o spunem pe șleau: toate aceste dezinformări au două cauze. Una este scorul obținut de PSD în județul Cluj la alegerile de 2016, un scor fără precedent într-un fief al portocaliilor vopsiți galben-albastru. Iar cea de a doua este faptul că Daniel Buda, component al nucleului vechi democrat, apropiat al acelorași Băsescu-Boc-Udrea-Tișe-Ștefănie, are nevoie de multe voturi la alegerile de luna viitoare, pentru a se întoarce la Bruxelles, pe bani mulți. Apropos, puteți să pomeniți câteva beneficii aduse de Buda în cei cinci ani de când este reprezentantul județului Cluj în Parlamentul European? Desigur că nu...

Dar să vedem concret, ce probleme de buget are județul Cluj, cauzate de tiranul Dragnea.

Iată comunicatul de presă primit ieri de la Consiliul Județean Cluj, forul condus cu mână de fier de Păunel Tișe:

„ Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat miercuri, 17 aprilie 2019, bugetul general propriu al județului pentru anul 2019, valoarea totală a acestuia fiind de 1.481.157.080 lei.

            Pentru 2019, bugetul local al județului Cluj este de 983.441.860 de lei, din care 367.462.000 lei reprezintă suma destinată funcționării, în scădere cu peste 25% față de anul trecut. În ceea ce privește bugetul destinat investițiilor și cofinanțării proiectelor europene, acesta are o valoare totală de 615.979.860 de lei. Comparativ cu 2018, bugetul de dezvoltare al Consiliului Județean înregistrează o creștere spectaculoasă, de aproximativ 90%!

            În ceea ce privește programul de investiții publice, cele mai mari sume alocate și în acest an sunt cele destinate transporturilor. Astfel, nu mai puțin de 336.919.220 de lei au fost alocați pentru modernizarea infrastructurii rutiere, în creștere cu cca. 97% față de anul trecut!

           Un alt domeniu prioritar este cel al îmbunătățirii serviciilor medicale. Astfel, în ceea ce privește bugetul alocat domeniului sănătății, 2019 marchează un record absolut. Pentru finanțarea a nu mai puțin de 14 spitale clujene Consiliul Județean a alocat 28.119.440 lei, sumă ce va fi, cu certitudine, suplimentată prin intermediul rectificărilor ulterioare. Astfel, fondurile alocate sănătății în 2019 sunt cele mai mari din istoria Consiliului Județean, cu peste 70% mai mare comparativ cu cele alocate în 2018 și cu nu mai puțin de 414% mai mare comparativ cu anul 2017!

           În ceea ce privește bugetul alocat în 2019 cofinanțării proiectelor europene câștigate de Consiliul Județean în domeniul reabilitării infrastructurii rutiere și a celei sanitare, acesta înregistrează, și el, un record absolut, respectiv o valoare totală de 469.781.700 de lei, în creștere cu 89,95% față de 2018!”, ne anunță Consiliul Județean Cluj.

Adică record peste record, bani peste bani. De unde, domnule Tișe, dacă Dragnea ți-a tăiat banii? Rușinică!

Ce scria Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook la finalul lunii ianuarie: ”«WIN-WIN SITUATION» PENTRU AUTORITĂŢILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogaţi. Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleşii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit şi vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun judeţ nu va avea mai puţin de 400 lei/locuitor, faţă de doar 250 anterior, şi nicio primărie nu va avea mai puţin de 1.200 lei/locuitor faţă de doar 750 lei înainte.

Primăriile vor opri direct 60% din încasări, aşa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la judeţ, din care 20% se vor întoarce la aceleaşi primării pentru echilibrare. Si bucureştenii vor avea mai mult decât înainte. Va avea loc o descentralizare a finanţelor, aleşii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte. De acum, ei vor avea pâinea şi cuţitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili faţă de cetăţeni: mai multă chibzuinţă la cheltuielile curente şi mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate”, a scris Liviu Dragnea, miercuri pe Facebook.

Primarii municipiilor din ţară, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, au lansat o puternică ofensivă la adresaGuvernului Dăncilă. 

În concluzie, Liviu Dragnea a avut dreptate, iar Boc și Tișe au mințit cu nerușinare, ceea ce nu ne miră deloc, ei nefiind la prima minciunică, ba dimpotrivă.

-------------------------------------------------------

 

Citește și Cum a ajuns finul Tișe să aloce 5 MILIOANE EURO din banii județului ca să oprească dezastrul de la rampa de gunoi a nașului Boc. Depozitul neconform ar urma să fie închis la anu’ (și la mulți ani)

Cât costă prostituția, domnilor Boc și Tișe? Sau e de nespus?

Din dragoste pentru Boc, Tișe face ceea ce trebuia să facă în urmă cu mulți ani. Între timp, Clujul pierde milioane de euro

 

Seplecan despre Boc și Tișe: Niște fățarnici, mincinosi, lași care au condus municipiul și judetul prin minciună și au distrus toate proiectele județului.

 

Fotografia este un pamflet inspirat nu de Păcală, ci de Pinocchio.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh