28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După cum am anunțat anterior votării moțiunii de cenzură, unul dintre motivele principale ale deciziei mele a fost ca România să aibă buget pentru anul viitor și să nu intre într-o criză fără ieșire. Singura variantă de a se adopta legea bugetului de stat deputat cristina burciupentru 2020 a fost angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, deoarece altfel proiectul nu s-ar fi putut operaționaliza până la sfârșitul anului.

Executivul a construit un buget realist, cu o creștere economică de 4,1%, o rată a inflației de 3,1% și un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Faptul că procedura angajării răspunderii, folosită în premieră de către Guvernul PNL, nu a avut ca și consecință depunerea unei moțiuni de cenzură de către opoziție, în termen de trei zile de la adoptare, constituie, fără îndoială, o dovadă clară că Executivul condus de Ludovic Orban a procedat corect.

În acest moment, cele trei legi pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, între care și legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale de stat, pot fi contestate la Curtea Constituțională. Dacă nu vor fi atacate, aceste legi pot fi promulgate și pot intra în vigoare începând cu data de 6 ianuarie 2020. De altfel, opoziția nu a precizat că ar avea vreo obiecție de neconstituționalitate pe marginea celor două legi privind bugetul pe anul 2020, fapt reconfirmat și de faptul că nu a fost depusă o moțiune de cenzură, așa cum a fost anunțat inițial.

În aceste condiții, românii pot să fie liniștiți cu privire la viitorul bugetar al țării pentru anul viitor, deoarece proiectul legii bugetului de stat prevede în mod expres asigurarea tuturor resurselor financiare și a cheltuielilor privind bunul mers al instituțiilor statului.

 

Deputat PNL Cluj,

Cristina BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh